Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. prosinca 2014.

Nakon obilaska župan je naglasio kako Sokolana, kao reprezentativan povijesni i kulturni objekt u ovom dijelu Zagorja, zaslužuje da radovi napokon počnu i istaknuo važnost što su ovaj projekt prepoznale nadležne institucije, Vlada RH i Ministarstvo kulture.

 

Ministarstavo kulture uplatilo je gradu 800 tisuća kuna za prvu fazu rekonstrukcije Sokolane, a gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, prvi ugovor s izvođačem potpisao je prošloga tjedna. Ukupna cijena krovišta je 871.247 kuna, a grad treba osigurati 10 posto sredstava. S tvrtkom ING GRAD d.o.o., potpisan je okvirni sporazum, na razdoblje od dvije godine na iznos od 10,4 milijuna kuna. Na temelju okvirnog sporazuma sklapat će se dalje ugovori po fazama grdanje te prema osiguranim sredstvima.

 

Eventualna financijska pomoć od strane županije, može se naredne godine planirati u dijelu projektiranja, rekao je župan, jer je tu i projekt uređenja Trga slobode, a najvažnije je što uskoro kreće rekonstrukcija državne ceste D 29.

Župan je istaknuo kako se ovih dana očekuje se i raspisivanje natječaja za etapu kroz Zlatar Bistricu, jer je važno da se paralelno rade D 29 i brza cesta, kako bi se istovremeno spojile na izlazu kod Zlatar Bistrice.

Dodao je također kako su sva naslijeđena dugovanja grada prema županiji prolongirana i dalje, do 2016. godine, kako bi ta sredstva grad mogao usmjeriti na projektiranje.

 

 

 


Fotogalerija