Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. svibnja 2009.

Županica Sonja Borovčak danas je u Krapini uručila Povelju Krapinsko-zagorske županije Jean-Claudeu Dumontu. Primatelj povelje Dumont je predsjednik Društva francusko-hrvatskog prijateljstva, a više od 40 godina održava prijateljske veze s Hrvatskom za koju je tijekom rata organizirao prikupljanje humanitarne pomoći. Od 2003. godine organizira Dane hrvatske kulture u francuskoj pokrajini Pikardiji na kojima kontinuirano nastupaju i KUD-ovi iz Krapinsko-zagorske županije, a također je jedan od pokretača Povelje o suradnji Krapinsko-zagorske županije i francuskog departmana L Aisne. Županica se zahvalila Dumontu na promociji kako zagorske tako i hrvatske u kulture u Francuskoj, te je napomenula da je na taj način približio Hrvatsku svojim sunarodnjacima i doprinio promjeni službene francuske politike prema Hrvatskoj.
– Izuzetno sam počašćen ovim priznanjem i nadam se još boljoj suradnji između nas, te se veselim skorom posjetu zagorskih turističkih djelatnika našoj pokrajini  koji će tom prilikom probati prenijeti u Zagorje naša iskustva u turizmu  – rekao je Dumont priliko primanja Povelje.
Uručenju povelje prisustvovali su Denis Dobo-Schoenenberg, savjetnik za kulturnu suradnju Francuskog veleposlanstva, potom Caroline Socie, ataše za administrativnu i europsku suradnju Francuskog veleposlanstva, Neda Ritz, veleposlanica Republike Hrvatske pri UNESCO-u u prošlom mandatu i Nikola Capar, predsjednik Društva hrvatskog-francusko prijateljstva u Krapini.