Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. svibnja 2007.

Voditelj Instituta europskih regija (IRE) Dr. Franz Schausberger jučer je u prostorijama Županije uručio certifikat o članstvu županici Krapinsko-zagorske županije, Vlasti Hubicki i Sonji Borovčak, predsjednici Županijske skupštine. Institut europskih regija ima među glavnim aktivnostima  promoviranje gospodarskih odnosa među regijama, uspostavljanje informativnih veza i jačanje odnosa regija-članica s institucijama EU.
– Svaka međunarodna i regionalna suradnja je samo plus za Krapinsko-zagorsku županiju, a od međunarodnih asocijacija Županija je i članica Skupštine regija – rekla je županica Hubicki, te dodala da bi bilo dobro da se konferencija IRE održi i u Krapinsko-zagorskoj županiji. IRE danas u svom članstvu ima više od 20 europskih regija te više od 15 poduzeća, a njen rad podupire i austrijska vlada. Također su na uručenju certifikata bili prisutni predstavnici razvojne agencije, Gospodarske i Obrtničke komore, te Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije koji će također sudjelovati u širenju daljnje suradnje. Županija će svojim članstvom u Institutu dobiti dodatne veze u gospodarstvu i turizmu, veću mogućnost suradnje s ostalim regijama u područjima koja zanimaju našu županiju. Aktivnosti Instituta obuhvaćaju istraživački rad, publikacije, seminare i konferencije, kao i praktična svojstva gospodarstvenih prijedloga i rješenja što će dobro doći Obrtničkoj i Gospodarskoj komori naše županije.
– Krajnji cilj te organizacije da obični građani osjete politički i gospodarski napredak svoje regije – napomenuo je Franz Schausberger koji je od  županice dobio na poklon i prvu nedavno izdanu monografiju Krapinsko-zagorske županije.