Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. veljače 2010.

Danas je županijsko rukovodstvo predvođeno županom Sinišom Hajdaš Dončićem posjetilo tri uspješne tvrtke s područja grada Oroslavja.

Predstavnici Anarte, Pireka i Medvedgrada pokazali su, u prvom redu, interes za županijske projekte te djelatnost Zagorske razvojne agencije na polju predpristupnih fondova Europske unije te prekogranične suradnje sa slovenskim partnerima kao i projekte koje provodi Regionalna energetska agencija u domeni energetske učinkovitosti.
Župan Hajdaš Dončić pohvalio je poslovanje navedenih tvrtki koje su unatoč gospodarskoj krizi nastavile poslovati sa dobrim rezultatima. Današnji posjet Oroslavju bila je prilika i za upoznavanje poduzetnika sa antirecesijskim mjerama Krapinsko-zagorske županije, među kojima je nova županijska kreditna linija za obrtna sredstva, ali i program kreditiranja lokalnih projekata-mikrokreditiranje.   
Domaćin Ivan Tuđa, gradonačelnik Oroslavja, zahvalio je županu i njegovim suradnicima na pruženoj podršci kroz dosadašnju suradnju županijskog i gradskog rukovodstva te izazio želju da se takva nastavi u budućnosti.