Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. rujna 2020.

„Drage učiteljice i učitelji, drage nastavnice i nastavnici, djelatnici u obrazovnom sustavu. Na početku smo još jedne nove školske godine – nove u doslovnom, ali i u prenesenom smislu, koja pred sve nas uz standardne izazove, postavlja i neke nove, s kojima se do ove godine na sreću nismo susretali.  

 

No što je tu je, situacija je takva kakva jest, i svi zajedno ju moramo prihvatiti, odnosno moramo se naviknuti da živimo u “novome normalnome”. Svjesni smo činjenice da u tim novim uvjetima neće biti nimalo lako obavljati posao učitelja, koji je jedan od najplemenitijih poziva, čija je svrha djeci i mladima davati nova znanja i vještine, poticati ih da otkrivaju i razvijaju svoje vještine te stječu dragocjeno iskustvo koje će im omogućiti da za sebe stvore bolju budućnost te time izravno doprinesu boljitku čitave društvene zajednice. Hvala vam na dosadašnjem trudu i predanosti, hvala vam što ne odustajete u podržavanju naših mladih, koji su naša budućnost!  

 

Dragi prvašići, i pred vama je jedno novo poglavlje, novo putovanje koje će biti puno izazova, ali i prelijepih trenutaka. Kao i vašim prethodnicima, i vama šaljem poruku da budete marljivi i vrijedni, da učite, ali i da uživate na vašem putu odrastanja –  ne zaboravite na igru i druženje sa prijateljima! 

  

Dragi roditelji, vaša je uloga također iznimno važna, jer vi ste ti koji ćete svojem djetetu sa vašom nesebičnom ljubavlju, strpljivošću te bezrezervnom podrškom i razumijevanjem omogućiti radosno i zdravo odrastanje te im time pomoći da ostvare svoje potencijale.  

 

Svim vozačima upućujem apel  da budu oprezniji u prometu, da imaju na umu sigurnost naših najmlađih te da svi zajedno pokažemo prometnu kulturu, humanost i toleranciju u prometu.   

 

Na samom kraju, također bih uputio apel da se svi zajedno pridržavamo propisanih epidemioloških mjera i da vodimo računa jedni o drugima. Neka vam je svima sretan i radostan početak nove školske godine u kojoj vam želimo što više uspjeha i mnogo lijepih školskih trenutaka, u “novome normalnome”.  

 

ŽUPAN 

Željko Kolar