Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 7.2.2022
Promet i komunalna infrastruktura

„Za 30 mil. kn. obnovit ćemo 62 km cesta“

U ponedjeljak, 07. veljače 2022. godine u Krapini je održana godišnja konferencija za medije Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije na kojoj su predstavljene aktivnosti u 2021. godini te planovi za tekuću godinu.

Župan Željko Kolar na konferenciji za medije najavio je novi investicijski ciklus.  „Na sljedećoj Županijskoj skupštini na glasanje će ići prijedlog odluke o dugoročnom zaduženju ŽUC – a na 10 godina u vrijednosti 30 milijuna kuna. Za tih 30 milijuna ćemo novih asfaltnim slojem prekriti 62 km cesta, na 50 lokacija u 31 jedinici lokalne samouprave. Planirano je da bi investicijski ciklus počeo u trećem kvartalu 2022. godine i završio do kraja trećeg kvartala 2023. godine. Točne iznose u km i površini znat ćemo nakon provođenja postupka javne nabave. ŽUC se javio i na natječaj kojeg Županija raspisuje kao tijelo PT1 kroz Fond solidarnosti za sanaciju oštećenih cesta i objekata za vrijeme zagrebačkog potresa, sa 6 lokacija, 5 cesta i 1 propustom. Rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti je 22. svibnja ove godine, tako da ćemo sve što smo planirali i prijavili, i realizirali, s time da tu treba napomenuti da se i Grad Donja Stubica javio s jednom cestom vrijednosti 700 tisuća kuna“, rekao je župan Kolar te dodao da ni u jednom programu u prošloj omotnici nije omogućeno ŽUC – ovima da se javljaju na natječaje i povlače EU sredstva. „To je bilo omogućeno gradovima i općinama za lokalne ceste, no nama nije. Nadamo se da će naš zahtjev i prijedlog koji smo uputili ministarstvu biti realiziran da možemo u budućem periodu koristiti EU sredstva jer imamo pripremljene 84 lokacije koje smo locirali da bi ih trebalo modernizirati. Kroz kreditno zaduženje riješit ćemo 50 lokacija, potrebno nam je još 34 za realizirati“, rekao je Kolar.

 

Ravnatelj ŽUC – a KZŽ Stjepan Sirovec istaknuo je da ŽUC upravlja s otprilike 670 km javnih cesta, na kojima su izvedeni radovi redovitog i intenzivnog održavanja u ukupnoj vrijednosti od 39,3 milijuna kuna. „Od toga, na radove redovitog održavanja županijskih i lokalnih cesta otpada 29,1 milijuna, na radove na kapitalnim projektima odnosno sanaciji klizišta 5,2 milijuna kuna, izvanredno održavanje 684.544 kune a tu su i sredstva koja se doznačuju Gradu Krapini za održavanje njihovih nerazvrstanih cesta u iznosu 1,6 milijuna kuna, zatim radovi za izvršenje ugovora koji su potpisani krajem 2020. godine od 975 tisuća kuna i radovi koji su utrošeni za sufinanciranje radova od strane JLS uz ŽUC od 1,6 milijuna kuna“, rekao je Sirovec te dodao: „Što se tiče tekuće godine, planirani su radovi u vrijednosti nešto više od 35 milijuna kuna. Za radove održavanja planirano je 15 milijuna kuna, a 1,1 milijun za potrebe soli za zimsku službu. Sanacija habajućih alsfaltnih kolnika i održavanje kolničkog zastora planirana je u iznosu 4 milijuna kuna. Planirana je rekonstrukcija 4 propusta u ovoj godini, na lokalnoj cesti u Sušobregu, u Krapinici, na lokalnoj cesti na području grada Zlatara i na županijskoj cesti u općini Mače. - Planirana je i sanacija opasnih mjesta, u iznosu 1 milijun kuna. Prijavili smo se na projekt MUP – a kroz sanaciju opasnih mjesta u RH, gdje su nam odobrena sredstva od 700 tisuća kuna, a s 300 tisuća kuna sudjelovat će ŽUC i bit će snirano 16 dionica na području KZŽ. Ukupno za radove održavanja planirano je 24,5 milijuna kuna“, rekao je Sirovec.

 

Što se tiče radova na kapitalnim projektima, uglavnom se radi o projektima sanacije klizišta, istaknuo je Sirovec. „Koliko klizišta u jednoj godini realiziramo, toliko nam se novih otvori. Prošle godine realizirali smo ukupno 5 klizišta, u vrijednosti 5,2 milijuna kuna. Sanirana su klizišta na županijskoj cesti Poljanica Bistrička, na županijskoj cesti u Klokovcu, u Hruševcu, Razdrtom Tuheljskom te u Gorjakovu. Klizišta saniramo u suradnji s Hrvatskim vodama, od 5,2 milijuna kuna, HV su sufinanirale 55 posto dok ŽUC sudjeluje s 45 posto udjela. U ovoj godini predviđena je sanacija 7 klizišta i radovi rekonstrukcije na 3 županijske ceste, na dionicama gdje se provodi veliki projekt aglomeracije. Za taj projekt građenja predviđeno je 7,4 milijuna kuna, a za klizišta također će se koristiti program Hrvatskih voda. Za Grad Krapinu planira se 1,7 milijuna kuna prema zakonu, a za suradnju s JLS planirano 1,5 milijuna kuna“, rekao je Sirovec.  

Prilozi:

  Prezentacija

Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.2.2022 | Prikazano 2002 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
listopad 2022
poutsrčepesune
2627282930
1
134 nove osobe pozitivne na koronavirus
2
31 nova osoba pozitivna na koronavirus
3
 • Dječji tjedan u Krapinsko-zagorskoj županiji
 • Rana intervencija u djetinjstvu kao doprinos budućnosti zajednice
 • Ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu - izgradnja parka Otok ljubavi
 • 56 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • 4
 • 25 godina službe zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića
 • PREKOGRANIČNA DEMONSTRACIJSKA VJEŽBA U KLANJCU
 • 221 nova osoba pozitivna na korona virus
 • Održana konferencija o ranoj intervenciji
 • Dani E-medice
 • 56789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31123456
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika