Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. rujna 2015.

Ovogodišnja, šesta po redu manifestacija, okupila je  poljoprivredne proizvođače, toplice, agroturizme, hotele, restorane, obrtnike, tvrtke, kulturne ustanove i udruge, njih ukupno 115 koji su na 107 štandova predstavili izvorne proizvode iz Hrvatskog zagorja, uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je na samom otvaranju rekla “danas smo vas došli podsjetiti na naše crkvice na našim bregima, na našu toplu vodu koja izvire iz tla, na naše fino vino i na cijelo naše, gostoljubljivosti okrenuto, Zagorje. Dođite do nas i pomazite nepce našim finim proizvodima, napijte se naše izvorske vode i našeg finog vina, odnesite divne uspomene i postanite dio lanca koji omogućava opstanak naše zagorske proizvodnje i našeg zagorskog čovjeka” pozvala je predsjednica Skupštine

Prisutnima su se obratili i župan Željko Kolar koji je istaknuo da je Zagorje u ova dva dana na Trg bana Jelačića preselilo sve što može ponuditi, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Ladislav Prežigalo te zamjenica ministra poljoprivede Snježana Španjol koje je i otvorila manifestaciju. Zagorske izlagače su na središnjem zagrebačkom trgu posjetili i podržali brojni ugledni gosti: predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, potpredjednici Županijske skupštine Tomislav Končevski i Žarko Tušek kao i brojni zagorski gradonačelnici i načelnici.

Cilj manifestacije 100%ZAGORSKO je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga, kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove. Tijekom manifestacije održan je i bogati kulturno-umjetnički program sa preko 300  izvođača i animatora te koncert zagorske glazbe u organizaciji Radija Kaj.