Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježavanje 20. obljetnice Oluje – čestitka predsjednice Skupštine

Datum objave: 31. srpnja 2015.

Poštovani,

jedan od najvećih hrvatskih praznika je 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovaj praznik osobito svečano slavimo ove godine kada obilježavamo 20. godišnjicu vojno redarstvene operacije Oluja, jedne od najvećih pobjeda u hrvatskoj povijesti. Oluja predstavlja krunu Domovinskog rata u kojem su hrvatski branitelji vođeni ljubavlju prema domovini ostvarili blistavu i konačnu pobjedu.

Svoj doprinos u stvaranju slobodne i suverene Hrvatske dali su i brojni Zagorci – više od 10.000 ih je na svim bojištima branilo domovinu, a mnogi su u temelje naše slobode ugradili i svoje živote. Žrtva stvaratelja naše slavne prošlosti svima nama treba biti poticaj da idemo naprijed i gradimo bolju budućnost. Veseli me što nedjeljnu proslavu zajedno organiziraju veterani tri gardijske brigade – Tigrovi, Gromovi i Pume, koji  ovim putem opet iznova pokazuju zajedništvo koje nas je sve odlikovalo u Domovinskom ratu.

Čestitam vam 20. godišnjicu VRO-e Oluja, Dan hrvatskih branitelja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te vam još jednom zahvaljujem na svemu što ste učinili za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku

 

Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije

________________________________________________________________________________________

 

Poštovani,

pozivamo Vas na svečano obilježavanje vojno redarstvene operacije Oluja koja će se održati 02. kolovoza 2015. godine s početkom u 12 sati u Krapini.

Proslava je u organizaciji Kluba 7.GBR KZŽ “Pume”,URV 2.GBR KZŽ “Gromovi” i URV 1.GBR KZŽ “Tigrovi”, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i grada Krapine.

Molimo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovu svečanost 

Satnik Ivan Hržica, predsjednik  URV 1. Gbr. Tigrovi KZŽ