Zagorje
Bajka na dlanu

Predstavnice Savjeta mladih KZŽ na konferenciji ”Važnost uključivanja mladih u politiku”

Datum objave: 27. listopada 2016.

Konferenciji su uz predstavnike savjeta mladih diljem Hrvatske prisustvovale i članice Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Veronika Kolman, Vedrana Tkalec i Kristina Rafaj. U panel raspravi  o svojim iskustvima, problemima, kao i konstruktivnim rješenjima prema većoj uključenosti mladih u društvena zbivanja, lokalnu politiku i procese donošenja odluka sudjelovali su Nenad Livun, predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, Maja Grubišin, pomoćnica Ministra pravosuđa (Most), Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a i Ivona Milinović, asistentica u uredu zastupnika u EU parlamentu (HDZ).

‘Raspravljajući o nedostatku građanske kompetencije mladih ne smijemo zaboraviti da odgovornost za razvoj mlade osobe i sudjelovanje mladih u donošenju odluka ne leži samo na samim mladima, već ovisi i o obiteljskom odgoju, te obrazovnom sustavu i državi koja je dužna omogućiti i osigurati svakom građaninu i građanki da upozna politički sustav i sustav ljudskih prava unutar kojeg djeluje. Instrument koji države s razvijenijim demokratskim društvima diljem svijeta primjenjuju jest obrazovanje sa sadržajima o ljudskim pravima i demokratskom građanstvu, što je u Hrvatskoj tek u početnoj fazi razvoja, a na čemu bi trebalo nastaviti raditi i ulagati izuzetne napore”, zaključila je Veronika Kolman, predsjednica Savjeta mladih KZŽ.

 

Organizatori konferencije bili su Koordinacija gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske i Savjet mladih Grada Crikvenica.