Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. ožujka 2016.

obrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju su sportskim ribolovcima iz cijele Hrvatske u Zelenjaku poželjela je predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki i župan Željko Kolarkoji su zajedno sa predsjednikom Hrvatskog športsko ribolovnog saveza Vladimirom Severom i predstavnicima Športsko ribolovnog saveza Krapinsko-zagorske županije podijelili medalje najuspješnijim pojedincima i ekipama u kategorijama lova ribe udicom na plovak, lovu pastrve prirodnim mamcima i na jezeru, lovu predatora leptirom, lovu šarana, lovu pastrvskog grgeča, disciplini feeder, lovu pastrve muhom i castingu.

Na svečanosti u Zelenjaku su sve prisutne pozdravili i predsjednik Športske zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Fotivec te predsjednik Športsko ribolovnog saveza Krapinsko-zagorske županije Anđelko Pregiban, dok se u ime svih nagrađenih zahvalio Matija Kraševac zagorski ribič koji nastupa za  ekipu Topfishing iz Zagreba.  

U prvoj ligi lova ribe udicom na plovak u seniorskoj kategoriji za muškarce najbolje je Športsko-ribolovno društvo Rak iz Rakitja, drugoplasirani je Topfishing iz Zagreba, a trećeplasirana ekipa športsko-ribolovnog društva Ilova iz Garešnice. Pojedinačno su  najbolji Ivica Bonino Hasan i Kristijan Kosmačin iz ŠRK Varaždin Interland, te Dejan Vodrak iz Bjelka Sunja. U seniorskoj ženskoj kategoriji najbolji klubovi su Agram iz ZagrebaKlem iz Svete Marije iŠRK Koprivnica. Pojedinačno su najuspješnije Matea Minanov i Ljiljana Minanov, obje iz zagrebačkog Agrama, te Vesna Radanović iz Ribomanije Turopolje. Među brojnim nagrađenima je i Oliver Gredičak, član ŠRD Klen iz Oroslavja koji je u lovu ribe udicom na plovak osvojio treće mjesto u kadetima.

Danas se športskim ribolovom u Hrvatskoj bavi oko 4.500 registriranih športskih ribolovaca i 5.00 kadeta. Organizirano su u oko 420 športsko ribolovna društva koja se natječu u gotovo svim kategorijama koje dopušta svjetska organizacija, po čemu je hrvatski Savez jedinstven u cijelom svijetu. Športsko-ribolovni savez Krapinsko-zagorske županije broji dvadesetak klubova u kojima djeluje 747 članova i 162 kadeta.


Fotogalerija