Zagorje
Bajka na dlanu

Veleposlanik Republike Koreje posjetio Krapinsko-zagorsku županiju

Datum objave: 13. lipnja 2023.

Zamjenica župana Jasna Petek primila je u utorak, 13. lipnja 2023. u posjet veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Njegovu Ekselenciju Honga Sungwooka i delegaciju koju su činili direktor Korea Business centra Chae Heekwang, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat te predstavnici Presečki grupe d.o.o. Ivica Presečki i Bojan Strehovec.

Prijem delegacije održan je u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije, gdje su uz zamjenicu župana, prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i infrastrukturu Sanja Mihovilić i direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša, koje su goste upoznale s gospodarskom slikom i turističkim potencijalima Krapinsko-zagorske županije.

„Ovo je bila prilika da gostima pokažemo što Krapinsko-zagorska županija nudi te da im predstavimo strateške projekte, posebno one vezane uz zdravstveni i lječilišni turizam: Centar zdravlja srca i mozga Krapinske Toplice te Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, ali i druge projekte, poput Znanstveno edukativno-zabavnog centra ZEZ, revitalizaciju Bedekovčanskih jezera te Astro-centar Hraščina“, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako je ovo bila lijepa prilika za novu suradnju.

Veleposlanik Republike Koreje, Nj. E. Hong Sungwook osvrnuo se na Krapinsko-zagorsku županiju kao poželjnu destinaciju za korejske turiste te je istaknuo svoje zadovoljstvo dolaskom.

Gosti su također obišli Centar za robotiku i nove tehnologije Srednje škole Krapina koji djeluje u Poduzetničkom centru KZŽ.


Fotogalerija