Zagorje
Bajka na dlanu

Susreti djece poginulih branitelja: Želim vam da svoju djecu odgajate u miru kojeg su nam omogućili vaši roditelji

Datum objave: 23. listopada 2023.

U Termama Tuhelj su u subotu, 21. listopada 2023. godine, održani Susreti djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Susreti su počeli sportskim natjecanjima djece hrvatskih branitelja, nakon čega je održana i skupština Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Ova je udruga osnovana 2007. godine, ima oko 500 članova s područja čitave Hrvatske i svoje podružnice u 9 županija.

Dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju je članovima udruge poželio župan Željko Kolar. „Znam da ove susrete proživljavate veoma teško i emotivno, no znam i da je ponos zbog onoga što su vaši roditelji dali za stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske ogroman. Oni vas nažalost nisu mogli gledati kako odrastate, ali zato su svima nama to omogućili. I sam sam bio pripadnik 103. zagorske brigade HV-a i moj sin je ratno dijete, rođen 1992. godine. Želim vam da svoju djecu odgajate u miru kojeg su nam omogućili vaši roditelji. U miru koji je veoma krhak i kojeg moramo znati cijeniti“ – poručio je župan Kolar.

Okupljene na otvorenju Susreta pozdravila je i izaslanica potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Nevenka  Benić, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Sandra Rapčak Škomrlj te predsjednica Udruge djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata Velika Gorica Natalija Zarif.


Fotogalerija