Zagorje
Bajka na dlanu

Proslavljen Dan općine Hrašćina – položen kamen temeljac za izgradnju prvog dječjeg vrtića

Datum objave: 25. svibnja 2024.

U petak, 24. svibnja obilježen je dan Općine Hrašćina.

Proslava je započela polaganja kamena temeljca za gradnju prvog dječjeg vrtića, nakon kojeg je uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Hrašćine Ljubica Mikulčić, predstavivši prisutnima općinu i njezine udruge. O godini bogatoj projektima i aktivnostima detaljno je govorio načelnik Općine Branko Tukač, koji se osvrnuo i na projekt Astro-centra čiji je nositelj Krapinsko-zagorska županija.

Na proslavi Dana Općine bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je pozdravila sve okupljene te se osvrnula na načelnikovo izlaganje. “Niikada rezime od Dana općine do Dana općine nije bio tako bogat, s tako puno projekta, stoga čestitke načelniku i dvjema djelatnicama Općine koje su odradile lavovski posao. Iz ovih projekata vidi se koliko je važno postojanje malih općina i sinergija cijele zajednice”, rekla je zamjenica župana Petek koja se dodatno osvrnula i na specifičnost Hrašćine – pad Hrašćinskog meteorita. “Zato je Županija pokrenula priču Astro –centra zajedno s Općinom, nadam se da od ideje do realizacije neće proći jako dugo, radimo na tome, kupili smo zemljište i trebamo ga još kupiti, ali Astro centar Hrašćina raste. Bit će to jedan interpretativan centar, centra sa simulacijom pada meteorita, zvjezdarnica”; rekla je zamjenica župana te čestitala i Klubu zavičajne baštine Hraščina koji je velikim dijelom zaslužan za prepoznatljivost cijele te priče o meteoritu.

U ime čelnika općina i gradova, obratila se načelnica Općine Konjščina i saborska zastupnica Anita Curiš Krok.

Okupljene su pozdravili i izaslanica predsjednika RH, saborska zastupnica Jasenka Auguštan – Pentek, izaslanica predsjednika Sabora, saborska zastupnica Ljubica Jembrih te izaslanik predsjednika Vlade, državni tajnik Zdravko Tušek.

Na svečanoj su sjednici uručena ovogodišnja priznanja i zahvalnice Općine Hrašćina, dok su u popratnom programu nastupile učenici i učenice Područne škole Hrašćina.

Svečana sjednica održana je u sportskoj dvorani Područne škole Hrašćina.

 

 

 

 

 

 

 


Fotogalerija