Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. svibnja 2024.

Osnovna škola Vladimira Nazora Budinščina je 28. svibnja 2024. godine prigodnim programom bivših i sadašnjih učenika obilježila 180. godina svog postojanja. Brojne okupljene u predvorju škole pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek koja je ravnateljici Renati Kreber-Mikšaj uručila zahvalnicu, koju je Školi uz ovu veliku obljetnicu dodijelio župan Željko Kolar. „Ova škola djeluje već u tri stoljeća. Prolazile su godine i mijenjalo se mnogo toga, ali neke su stvari uvijek bile postojane – prvenstveno velika ljubav  i entuzijazam učiteljica i učitelja koji su svojim učenicima i učenicama prenosili svoje znanje, iskustva i društvene vrijednosti kako bi postali dobri, čestiti i plemeniti ljudi. Poznavajući rad škole, danas sa sigurnošću mogu reći da Osnovna škola Vladimir Nazor njeguje prošlost, brine se o sadašnjosti, ali i s velikim marom gradi budućnost svih nas“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te naglasila kako Krapinsko-zagorska županija, kao osnivač Škole, ulaže sredstva u poboljšanje materijalnih uvjeta rada te se posebno brine o radu s darovitim učenicima i teškoćama u razvoju.

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina zajedno sa PŠ Hraščina broji 200-njak učenika. Nastavni proces se iz godine u godinu osuvremenjuje informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i uključuje se u brojne domaće i međunarodne projekte. „Naša škola je mala škola velikih pogleda. Iza nas su brojni naraštaji učenika koji su se u ovoj školi intelektualno, emocionalno i duhovno pripremali za život, više stotina učitelja koji su iz generacije u generaciju predano, neiscrpno, hrabro i srčano težili oplemenjivanju mladih umova novim znanjima i iskustvima. Sa sigurnošću možemo reci da su učenici naše škole sve ovo vrijeme dobivali kvalitetna temeljna znanja za što uspješniji nastavak njihova školovanja na sljedećoj stubi obrazovne vertikale”,  poručila je ravnateljica Renata Kerber – Mikšaj te zahvalila svima koji su u proteklih 180 godina učenike i učenice pripremali za život i učili ih da budu dobri i čestiti ljudi.

Na svečanosti su bili i načelnik Hrašćine Branko Tukač, predsjednica Općinskog vijeća Budinščine Dijana Margetić  i član Županijske skupštine Željko Zozoli.


Fotogalerija