Zagorje
Bajka na dlanu

Još jedna vrijedna donacija Krapinsko-zagorske županije hrvatskoj zajednici u Srbiji

Datum objave: 29. svibnja 2024.

Na inicijativu župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, uz posredovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća na čelu s predsjednicom Jasnom Vojnić, osigurana je vatrogasna oprema za Dobrovoljno vatrogasno društvo Tavankut u vrijednosti od 16.000 eura.

„Osim sustavne podrške koja je u posljednjih nekoliko godina sve veća od strane Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i županija, od velikog značaja su i pojedinačne potpore našim udrugama i institucijama. Župan Željko Kolar bio je inicijator i sporazuma sa svim županijama, studentskih i učeničkih stipendija, invalidskih kolica te kadrovskog snaženja naše zajednice. Vrijedna donacija vatrogasne opreme našem DVD-u bit će na korist svim mještanima Tavankuta, a ne samo pripadnicima hrvatske zajednice.“ izjavila je predsjednica Izvršnog odbora Karolina Bašić.

Svečanoj dodjeli vatrogasne opreme DVD-u Tavankut proteklog je vikenda prisustvovao izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber, gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici DVD-a Gunja i DVD-a Kaštel Gomilica, te predstavnici hrvatskih institucija i DSHV-a.


Fotogalerija