Zagorje
Bajka na dlanu

Tisuće vatrogasaca na hodočašću Majci Božjoj Bistričkoj

Datum objave: 2. lipnja 2024.

25. hodočašće hrvatskih vatrogasaca u Hrvatsko nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke održano je u nedjelju, 2. lipnja 2024. godine.

Brojnim vatrogascima koji su u Mariju Bistricu došli u iz svih krajeva Hrvatske dobrodošlicu u Krapinsko – zagorsku županiju poželjela je zamjenica župana Jasna Petek. „Pozdravljam vas u ime oko 6.000 vatrogasaca i vatrogaskinja iz Krapinsko-zagorske županije, u ime ljudi na koje uvijek možemo računati i koji prvi dolaze u pomoć kad nam je najteže“, poručila je zamjenica župana Jasna Petek

Prisutnim vatrogascima obratili su se i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora saborska zastupnica Marijana Petir, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Bjelovarsko – bilogorske županije Marko Marušić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, dok je misu predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan.

Na hodočašću je, uz velik broj vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske, također bilo i više državnih, županijskih i lokalnih dužnosnika, među kojima i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Dragan Lozančić. Na misi je pjevao Zbor Župe Sv. Ivana Krstitelja Sveti Ivan Zelina, a vatrogasce je u procesiji dopratio Puhački orkestar DVD-a Čazma.


Fotogalerija