Zagorje
Bajka na dlanu

Dodatno smanjena nezaposlenost – na burzi samo 1.675 osoba

Datum objave: 12. lipnja 2024.

Krajem svibnja 2024. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 1.675 osoba. U usporedbi s travnjem 2024. broj nezaposlenih dodatno se smanjio za 5,7 % ili 101 osobu, a u odnosu na svibanj 2023. broj nezaposlenih manji je za 2,7 % ili 47 osoba.

„U travnju 2022. godine došli smo do najnižeg broja nezaposlenih osoba u proteklih 30 godina. Danas, nešto više od dvije godine kasnije smo taj broj dodatno smanjili za 278 osobe. Na ovom odličnom rezultatu prije svega treba zahvaliti našim poduzetnicima, gospodarstvenicima i obrtnicima koji iz godine u godinu pokazuju da zagorsko gospodarstvo ima izrazito čvrsto temelje“, poručio je župan Kolar i podsjetio da je američki Financial Times Zagorje svrstao među 10 najperspektivnijih malih regija za privlačenje investicija u Europi.

„Moramo biti svjesni da smo u poziciji da niti Krapinsko-zagorska županija niti Republika Hrvatske ne trebaju primati svaku moguću investiciju, nego se moramo usmjeriti prema onima koje omogućavaju veće plaće i veće dodatne vrijednosti za Zagorje i Zagorce, sve stanovnike naše županije i sve one koji žele doći i ostati živjeti i raditi u Zagorju“, istaknuo je župan Kolar.