Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar nagradio “superodlikaše” Srednje škole Bedekovčina

Datum objave: 7. srpnja 2024.

U petak , 05. srpnja 2024. godine je u Srednjoj školi Bedekovčina održana podjela svjedodžbi učenicima, te dodjela nagrada najboljim učenicama i učenicima, koji su sve razrede svog srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5,0.

Naime, Krapinsko – zagorska županija već tradicionalno nagrađuje učenike „super odlikaše“ novčanim iznosom od 300 eura, odnosno ove godine iznosom od 500 eura, te pratećim simboličnim poklonom. Ove godine je troje učenika odlikaša nagradio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Riječ je o učenici Dori Ljubić i dvoje učenika Mateju Štehecu i Matiji Matijeku.

Župan Kolar čestitao je učenicima uspješan završetak srednje škole i poručio da bez obzira koja je njihova odluka, nastavak obrazovanja ili odlazak na tržište rada, neka ne zaborave otkuda su došli. “Ono čime se Županija može pohvaliti je to da je za Srednju školu Bedekovčina danas veliki interes i da smo od Ministarstva obrazovanja morali zatražiti da poveća kvotu upisa za 34 učenika. To samo govori koliko je ova škola dobra, koliko su programi u ovoj školi izvrsni i koliko su profesorice i profesori u ovoj školi sjajni. Ali, to puno govori i o svima vama, jer vaš odnos prema školi, vaš odnos prema radu koji ste obavljali kroz praksu i sve one nagrade koje ste postizali na natjecanjima stvorili su jedan status školi koji je prepoznat i izvan granica naše županije“, kazao je župan Kolar i na kraju istaknuo da se Krapinsko-zagorska županija nalazi na petom mjestu u Republici Hrvatskoj po prosjeku plaća.

Maturantima je njihove zaslužene diplome, u prisustvu razrednika i roditelja, dodijelila ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj, koja se u svom obraćanju prisjetila i lijepih uspomena s maturantima, a čestitke je uputio i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.


Fotogalerija