Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljeno 58.200 eura bespovratnih potpora u turizmu

Datum objave: 6. srpnja 2024.

Dodjela ugovora korisnicima koji su stekli pravo na županijsku potporu temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu održana je  u petak, 5. srpnja 2024. u Kući za odmor Zagorka u Proseniku Gubaševskom.

Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 58.200,61 euro. Ugovore o njihovom odobrenju korisnicima je uručio župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je u Zagorju napravljen ogroman iskorak u atraktivnom privatnom smještaju. “Ne tako davno, imali smo svega tri do četiri bazena na području županije, danas na 150 kuća na odmor imamo 44 bazena. Nema praktički niti jedne kuće koja nema wellness, spa ili saunu, dodatne sadržaje vanjske i to je ono što nam treba, a ovakva arhitektura, naša tradicijska zagorska je još nešto dodatno što stvara atmosferu”, poručio je župan Kolar napomenuvši kako mu je najviše žao što desetak kandidata nije prošlo na natječaju te je iskoristio priliku kako bi ih pozvao da se prijave i na iduće natječaje.

Cilj ovih potpora je unaprjeđenje postojeće kvalitete smještajne turističke ponude, te uvođenje dodatnih inovativnih turističkih sadržaja u postojećim registriranim turističkim subjektima na području županije. Prihvatljivi korisnici potpora bili su poduzetnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i fizičke osobe sa područja županije koji su registrirani za obavljanje turističke djelatnosti na području KZŽ.  Natječaj je bio otvoren mjesec dana. Maksimalna potpora bila je 50 % prihvatljivih troškova bez PDV-a, a najviše do 5.000 eura. Što se tiče hortikulturalnog uređenja, maksimalan iznos potpore je 30 % od planirane investicije.

Na natječaj je bilo prijavljeno 28 korisnika, a administrativnu provjeru i provjeru prihvatljivosti prošlo je njih 18.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić te voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, kao i vlasnica Kuće za odmor Zagorka Tatjana Horvatiček Očić.

 


Fotogalerija