Zagorje
Bajka na dlanu

Uskoro završava investicijski ciklus na županijskim cestama – župan Kolar obišao radove na cesti koja spaja Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice

Datum objave: 16. srpnja 2024.

Župan Željko Kolar je 16. srpnja 2024. godine zajedno s načelnikom Općine Sveti Križ Začretje Markom Kosom i ravnateljem Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepanom Sirovcem obišao 70.000 eura vrijedne radove sanacije županijske ceste 2158 koja preko Donje Pačetine spaja Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice.

SANACIJA 56. OD 58 PREDVIĐENIH DIONICA

„Pri samom smo kraju velikog investicijskog ciklusa, od 58 predviđenih dionica danas završavamo pedeset i šestu. Zadovoljan sam kvalitetom izvođenja radova i njihovom dinamikom. U svim krajevima županije podigli smo sigurnost prometa, naime asfaltirali smo po prioritetima i pazili da su svi zastupljeni“, poručio je župan Kolar te istaknuo da nakon završetka preostale dvije dionice slijedi kompletna analiza i planiranje narednih investicija. „Postoji mogućnost da na proljeće krenemo u još jedan investicijski ciklus. Naime, očekujemo da će nam država omogućiti povećanje izvornih prihoda, koji su vezani za naknade od registracije automobila i koji se nisu mijenjali od 2003.“, rekao je župan Kolar.

FREKVENTNA DIONICA KOJA SPAJA SVETI KRIŽ ZAČRETJE I KRAPINSKE TOPLICE

„Radi se o dionici od 1.270 metara. Tu su ranije izvođeni radovi aglomeracije pa se na 900 metara sanirala traka u kojoj nije išla aglomeracija, kako bi dobili jednu funkcionalnu sredinu. Nakon što su završeni radovi na željezničko cestovnom prijelazu preostalo je izvesti radove asfaltiranja na 300 metara, prvi sloj izravnavajućeg asfalta u depresijama te nakon toga završni sloj asfalta“, istaknuo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Sirovec te naglasio kako će se ovom sanacijom poboljšati sigurnost odvijanja prometa na ovoj dionici.

„Radi se o frekventnoj prometnici koja spaja Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice. Cijeli projekt je dobro odrađen na korist stanovnika Donje Pačetine i čitave Općine Sveti Križ Začretje, a na nama je da u 2025. godini i završetku ove nastavimo radove u zadnjem dijelu naselja, s obzirom da je asfaltni zastor prilično loš i u tom dijelu“, istaknuo je načelnik Kos te dodatno istaknuo važnost sanacije željezničko cestovnog prijelaza i za promet vlakova na dionici između Zaboka i Krapine.


Fotogalerija