Zagorje
Bajka na dlanu

Zagorje kao trening baza za profesionalne bicikliste – biciklistički kamp u sklopu projekta Bicikl u Srcu Zagorja

Datum objave: 24. srpnja 2024.

Konferencija za medije na temu Biciklističkog kampa koji u sklopu projekta Biciklom u Srcu Zagorja u Krapinsko-zagorskoj županiji okuplja profesionalne bicikliste iz Slovenije održana je 24. srpnja 2024. godine u Svetom Križu Začretje.

Župan Željko Kolar zahvalio je prijateljima iz Slovenije, Biciklističkom klubu Ljubljana Gusto Santic, što su odabrali Zagorje za svoj kamp. „Već duže vremena radimo na razvoju biciklističkih staza, za tu vrstu turizma i imamo uvjete, no uvjeti koje nam je pružila priroda nisu sami po sebi dovoljni, već je izuzetno bitno da imate infrastrukturu i popratne sadržaje. Mi smo za popratne sadržaje napravili ogroman iskorak, ali kaskamo za određenom infrastrukturom“, rekao je župan Kolar najavivši pojačana ulaganja Krapinsko-zagorske županije na ovom području. „Promatrajući ono što se događalo u Sloveniji kroz prvu financijsku omotnicu koja nam je bila na raspolaganju, već je onda bio jasan smjer i jasna strategija razvoja gdje se strahovito puno ulagalo u biciklističke staze, vjerojatno više u turističke svrhe, nego za profesionalno bavljenje biciklizmom. No čitava klima koja je stvarana dovela je do toga da je danas Slovenija toliko jaka u biciklizmu kao sportu. Vjerujem da slovenski primjer možemo prenijeti i u Zagorje“, poručio je župan Kolar

U biciklističkom kampu sudjeluje šest biciklista iz kluba Ljubljana Gusto Santic: četverostruki prvak Hrvatske Viktor Potočki iz Andraševca i Rabljanin Ian Peran te biciklisti iz Slovenije Domen Oblak, Mihael Štajnar i Gašper Kokalj, kao i Australac Dylan Roy Hopkins. Oni će tijekom petodnevnog kampa održavati treninge po Krapinsko–zagorskoj županiji, upoznati se s ponudom za bicikliste, gastronomskom ponudom županije, ali i snimati promotivne materijale, filmove i fotografije, koji će kasnije služiti kao promocija obje destinacije i osnaživati turističku ponudu.

Na konferenciji za medije govorili su i predsjednik Turističke zajednice područja Srce Zagorja i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar te sportski direktor kluba Ljubljana Gusto Santic Luka Žele.

Uz bicikliste koji sudjeluju na kampu, konferenciji za medije prisustvovao je i direktor kluba Ljubljana Gusto Santic Tomaž Poljanec te direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Martina Belina.

Foto:Delzeta


Fotogalerija