Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar: puna podrška povratku WRC-a u Hrvatsku!

Datum objave: 27. srpnja 2024.

U petak, 26. srpnja 2024. godine župan Željko Kolar održao je sastanak s predstavnicima Organizacijskog odbora “Croatia Rally-a”, koji se protekle četiri godine bodovao za FIA – Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC).

Sastanku su u ime Organizacijskog odbora “Croatia Rally-a” i 13. Motul Rally-a Kumrovec nazočili tajnik natjecanja Dino Deljkić, direktor 13. Motul Rally-a Kumrovec Luka Devunić te zamjenik direktora na Croatia Rally-u i 13. Motul Rally-u Kumrovec Goran Vujisić, koji su se tom prilikom zahvalili županu Željku Kolaru i Krapinsko–zagorskoj županiji na svesrdnoj potpori i suradnji u organizaciji WRC-a tijekom protekle četiri godine. Na sastanku je također istaknuto da Organizacijski odbor na čelu s predsjednikom Danielom Šaškinom radi na novom Ugovoru s WRC Promotorom za razdoblje 2025.-2027. godine. “Croatia Rally” bi se u 2025. godini bodovala za FIA – European Rally Championship, a u 2026. i 2027. godini ponovno za FIA WRC – World Rally Championship“, rekao je Dino Deljkić.

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar istaknuo je: „WRC je jedan od šest najgledanijih sportskih događaja u svijetu. Destinacija koja je domaćin ovom događanju dobiva nevjerojatno snažnu promociju. Primjerice, Hrvatska turistička zajednica u 10 godina ne može iz proračuna izdvojiti toliko novaca da bi dobili takav marketinški efekt kakvog smo dobivali s ovom utrkom! Imamo sjajne organizatore koji znaju odraditi posao na vrhunskoj razini, mi smo se pokazali kao odlični domaćini i stoga vjerujem da će u narednim godinama ova priča biti još jača i bolja. Krapinsko – zagorska županija davala je punu potporu ovom iznimno važnom projektu, i tako će biti i dalje“, rekao je župan Kolar. Sastanku su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec te voditeljica Ureda turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar.


Fotogalerija