Zagorje
Bajka na dlanu

U Loboru potpisan ugovor o gradnji Centra za starije osobe

Datum objave: 26. srpnja 2024.

Župan Željko Kolar prisustvovao je potpisivanju ugovora o izvođenju radova na gradnji Centra za starije osobe Lobor, koje je održano 26. srpnja u sklopu obilježavanja Dana Općine Lobor. Ugovor su potpisali načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih i Vanja Brundula direktor Vodolima d.o.o., a uz župana Kolara prisustvovao je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Vrijednost projekta gradnje Centra za starije osobe Lobor je 6.138.292,68 eura bespovratnih sredstava NPOO-a putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar se će graditi u Velikoj Petrovagorskoj te će nuditi će institucijske i izvaninstitucijske usluge: smještaja za 93 korisnika, uslugu cjelodnevnog i poludnevnog boravka za troje korisnika, psihosocijalne podrške za 55 korisnika, uslugu pomoći u kući za 127 korisnika te dodatnu uslugu privremenog smještaja za jednog korisnika.

Treba istaknuti da će štićenici plaćati 49% ekonomske cijene samog doma, dok će ostatak podijeliti Općina i Županija. Županija će preuzeti 75 % tog dijela, a Općina 25 %. Odnosno, županija će u 5 godina izdvojiti milijun i petsto tisuća eura“, podsjetio je prije potpisivanja župan Kolar.