Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar obišao gotovo 500 tisuća eura vrijedne radove na županijskoj cesti u Maču

Datum objave: 30. kolovoza 2024.

U petak, 30. kolovoza, župan Željko Kolar obišao je 494 000 eura vrijedne radove na rekonstrukciji županijske ceste 2168 u Malom Bukovcu na području Općine Mače.

Tom je prilikom župan Kolar naglasio kako je riječ o velikoj investiciji na gusto naseljenom području, a radi se sanacija kolnika, oborinske odvodnje i nogostupa. “Ova investicija će poboljšati kvalitetu same prometnice, ali i, ono što je nama izuzetno bitno, utjecati na sigurnost samog prometa, no ovo je samo prvi dio jer ćemo mi najkasnije na proljeće sljedeće godine svih ovih 905 metara dionice na kojoj smo izvršili ove radove presvući dodatnim asfaltnim slojem”, istaknuo je župan Kolar i dodao kako je to model koje se primjenjuje na području čitave Županije.

Uz župana Kolara, u obilasku radova bili su i pomoćnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Mladen Burić te načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec. 

Pomoćnik ravnatelja ŽUC-a Mladen Burić kazao je kako je rok za izvođenje radova do kraja mjeseca, a cesta će se presvući novim asfaltnim zastorom čime će se povećati sigurnost. Načelnica Mikulec Šimunec istaknula je kako će ova velika investicija pridonijeti poboljšanju kvalitete života, a na idućoj fazi izgradnje investitor projekta bit će Općina Mače te će kroz projekt napraviti 500 metara nogostupa.

Izvođač radova je Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica, a nadzor nad radovima provodi tvrtka JAM-ING d.o.o. iz Zlatara.


Fotogalerija