Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar u Zlataru odao počast poginulim i preminulim policijskim službenicima

Datum objave: 30. rujna 2024.

Na zlatarskom gradskom groblju u ponedjeljak, 30. rujna 2024. godine, zapaljene su svijeće za sve preminule i poginule pripadnike Interventne jedinice policije Zlatar te sve policijske službenike.

U sklopu obilježavanja Dana policije župan Željko Kolar položio je cvijeće i zapalio svijeće u Zaboku kod spomenika poginulim pripadnicima Policijske uprave krapinsko-zagorske u Domovinskom ratu, održao prijem za pripadnike Interventne jedinice policije Zlatar Luku Špehara i Sandru Šlogara te potom u Zlataru zapalio svijeće za preminule i poginule policijske službenike. „Krapinsko-zagorska županija najsigurnija je županija u Hrvatskoj, najmanji je broj kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika upravo kod nas, stoga moram čestitati svim djelatnicama i djelatnicima na sjajno obavljenom poslu. Policijska uprava krapinsko-zagorska i Krapinsko-zagorska županija imaju sjajnu suradnju pritom strogo pazeći da jedni drugima ne ulazimo u prostor nadležnosti. S jedne strane surađujemo na svim poljima edukacije i intervencije, posebice kod pristupa mladima, upoznavanja s problemom korištenja opojnih droga te sigurnosti u prometu, a s druge strane pratimo što se događa”, istaknuo je župan Kolar dodavši kako je svima izuzetno bitan osjećaj sigurnosti, a posebice roditeljima čija su djeca u školi ili vrtiću pri čemu znaju da je stanje sigurnosti na visokoj razini uz profesionalne i dobro uvježbane službe.  “Kad strani investitori ulažu u stranu zemlju uvijek provjere državne službe i kad im kažete te podatke to je dodatan impuls da investiraju. Europski odbor regija proglasio je Krapinsko-zagorsku županiju poduzetničkom regijom 2025. godine kao najboljom regijom Europe za privlačenje stranih investicija, a dio zasluge pripada i vama“, poručio je župan Kolar i pohvalio inicijativu druženja s umirovljenim pripadnicima koji su bili aktivni kroz najteži period Domovinskog rata što uvijek treba cijeniti i poštovati.

Okupljenima se obratio i zapovjednik Interventne jedinice policije Zlatar Dražen Pavlinec koji je još jedanput zahvalio županu Željku Kolaru na uzastopnoj pomoći, praćenju rada, sluhu za sva pitanja te donacijama. Tom prigodom zapovjednik Pavlinec županu Kolaru uručio je dvije zahvalnice.


Fotogalerija