Zagorje
Bajka na dlanu

Zagorka Monika Cerovski sudjelovala na olimpijskim igrama u strukovnim vještinama

Datum objave: 2. listopada 2024.

Ekipa WorldSkills Croatia na svjetskom WorldSkills Lyon 2024 natjecanju provela je 10 intenzivnih dana. Hrvatsku ekipu predstavilo je devet natjecatelja u 8 disciplina koji su savladavali cjelodnevne izazove četiri uzastopna natjecateljska dana.

Članica odabranog natjecateljskog tima iz Hrvatske bila je studentica dizajna na Arhitektonskom fakultetu i bivša učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Monika Cerovski i njezin mentor, stručnih predmeta iz Škole Borjan Komarica.

Monika Cerovski u Lyonu se natjecala u disciplini Graphic Design Technology. ” Zahvaljujući podršci i znanju koje sam stekla u srednjoj školi, imala sam priliku pokazati svoju vještinu na globalnoj razini. Ovo natjecanje nije bilo samo izazov, već i potvrda koliko su snovi, kada ih njeguješ s ljubavlju i trudom, mogući. Svakim sam danom otkrila nešto novo, o dizajnu ali i o sebi”, poručila je Cerovski i dodala kako je ponosna što je imala priliku predstavljati svoju zemlju.

WorldSkills natjecanje sinonim je za “olimpijske igre” u strukovnim vještinama. Sudjelovalo 2500 natjecatelja i njihovih eksperata iz cijelog svijeta u 69 različitih disciplina za koje se natjecatelji pripremaju više godina.

 


Fotogalerija