Zagorje
Bajka na dlanu

Zamjenica Petek na svečanom otvorenju izložbe “Legenda o Veroniki Desinićkoj – nematerijalna kulturna baština”

Datum objave: 4. listopada 2024.

U petak, 4. listopada 2024. godine, u Velikom Taboru svečano je otvorena izložba “Legenda o Veroniki Desinićkoj – nematerijalna kulturna baština”

Tom je prilikom zamjenica župana Jasna Petek istaknula važnost legende o Veroniki Desinićkoj te Velikog Tabora. “Za Krapinsko-zagorsku županiju je izuzetno važan Dvor Veliki Tabor i legenda o Veroniki jer ga čini živim i životnim. Kad god radimo motive prepoznatljivosti, Dvor je upravo taj zbog kojeg nas gosti rado posjećuju. Legenda mi je posebno draga jer se radi o ženi koja je bila hrabra i išla za svojom ljubavlju iako je znala da će završiti tragično. Ta priča ima simboliku i danas”, naglasila je zamjenica Petek.

Autorica izložbe Nadica Jagarčec apostrofirala je kako je prije 10 godina legenda upisana u registar kulturnih dobara te su od tada realizirani brojni projekti – izložbe, filmovi, radio emisije.

Posjetiteljima su se obratili i ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol te izaslanica Ministarstva kulture i medija Viki Jakaša Borić koja je svečano otvorila Izložbu.


Fotogalerija