Zagorje
Bajka na dlanu

U Krapini otvorena izložba slika “U čast Otonu Ivekoviću”

Datum objave: 14. listopada 2024.

U ponedjeljak, 14. listopada 2024. godine, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini otvorena je izložba slika pod nazivom “U čast Otonu Ivekoviću”, hrvatskom slikaru rođenom u Klanjcu koji je jedan od utemeljitelja moderne institucionalnoga likovnog života. 

Izložba Likovne udruge “Oton Iveković” iz Klanjca dio je projekta Zagorskog glazbenog festivala „Krijesnica“ Radija Hrvatsko zagorje Krapina koji je ovog rujna održan u svom 28. izdanju.

Otvorenje izložbe pod nazivom “U čast Otonu Ivekoviću” održano je kao javno izvođenje radijske emisije “Kajkavska vura”,a ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Krapini Grozdana Pavlović svima je poželjela dobrodošlicu. Župan Željko Kolar istaknuo je kako je rijetko koja regija ostavila takav trag u povijesti. “Gledamo slikarstvo, kiparstvo, pjesništvo, politiku, tako da je tu jedna višestoljetna tradicija i kada imate takav temelj uvijek izađu novi talenti koji u svom periodu vuku tu kulturnu scenu prema naprijed”, istaknuo je župan Kolar i dodao kako godinama prati umjetničku scenu Klanjca.

Voditeljica Marinela Katona Jurić kroz javno je izvođenje radijske emisije pričala s akademskom slikaricom i predsjednicom Likovne udruge “Oton Iveković” Matejom Harapin i Majom Vukina Bogović, idejnom začetnicom Likovne udruge. Predsjednica AKUD-a „Žensko kazalište“ iz Gornjeg Jesenja Silvija Bartol istaknula je kako slave 50 godina djelovanja i zahvalila županu Kolaru na pokroviteljstvu i kontinuiranoj podršci. Voditeljica je u javnoj radijskoj emisiji ugostila i glazbenike Darka Berovića i Ivicu Šeperića te gradonačelnika Krapine i saborskog zastupnika Zorana Gregurovića.


Fotogalerija