Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Datum objave: 16. listopada 2024.

Služba civilne zaštite Krapina je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa organizirala prezentaciju i prigodno radionicu Orijentacijsko kretanje i upoznavanje opasnosti te biljnog i životinjskog svijeta Planine Strahinčice.

Prezentacija i radionica organizirane su za učenike 8. razreda Osnovne škole Jesenje. Obilježavanje je započelo u Jesenju prezentacijom djelatnika Službe civilne zaštite Krapina o raznim vrstama prirodnih katastrofa, a nastavljeno je na Strahinjčici gdje su učenici pozorno pratili radionicu, naučili osnovna pravila ponašanja u prirodi te radoznalo postavljali pitanja o opasnostima s kojima se mogu susresti.

Obilježavanju se pridružila i izaslanica župana Željka Kolara, voditeljica odsjeka za zajedničke poslove Marija Bedeniković te načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila, kao i predstavnici županijske vatrogasne zajednice i zavoda za hitnu medicinu, Planinarskog društva Strahinjčica, lovačkog društva, Javne ustanove Zagorje zeleno, Hrvatskih  šuma – šumarije Krapina, te zlatarbistričke stanice HGSS-a.

 

 


Fotogalerija