Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar primio Mariju Lukina – višestruka prvakinja Hrvatske u triatlonu i pravi primjer mladim sportašima

Datum objave: 25. listopada 2024.

Župan Željko Kolar je 25. listopada 2024. godine održao prijam za Mariju Lukina – višestruku prvakinju Hrvatske u triatlonu. Marija Lukina je pobjednica Hrvatske triatlon lige, višestruka prvakinja Hrvatske u triatlonu i duatlonu te pobjednica triatlon utrke Plava Laguna Ironman 70.3 u Poreču na kojoj je sudjelovalo čak 1800 natjecatelja. Članica je Triatlon kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica te se posljednjim uspjehom plasirala na Svjetsko IRONMAN 70.3 prvenstvo u Španjolskoj.

„Ovo je jedan od trenutaka kada je sjajno biti u mojoj poziciji, kada imate mogućnost razgovarati i družiti se s natprosječno uspješnim sportašima. Marija nas već nekoliko godina oduševljava sa svojim rezultatima. Kada slušate naše sportaše i vidite taj raspored, koliko je to vremena, truda i odricanja za rezultate na nacionalnoj razini, a kamoli da postanu višestruki prvaci i plasiraju se na Svjetsko prvenstvo, to je fascinantno. Usklađivanje posla i slobodnog vremena, a da bi se stiglo trčati, plivati i voziti bicikl i to u, ne baš najboljim uvjetima, izuzetno je izazovno. Nadam se da smo današnjim sastankom i dogovorom napravili iskorak u samim uvjetima treniranja i odlaska na Svjetsko prvenstvo i da će to biti jedan mali doprinos Krapinsko – zagorske županije našoj Mariji u njenoj daljnjoj karijeri. Ako trebamo pravi primjer mladim sportašima, onda je to i Marija“, poručio je nakon prijma župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

„Radi se o zahtjevnom sportu koji tražit treninge dva do tri puta dnevno. Jako je to teško uklopiti ako radiš stalan posao, ali ako imaš volje i ljubavi prema tom sportu uvijek uspiješ pronaći vrijeme. Kad nešto voliš, uvijek nađeš način. Triatlon je nešto što me ispunjava i uz sve obaveze uvijek pronađem neku rupu u rasporedu za trening i to neka bude poruka svim mladima da nikada ne odustaju od svojih ciljeva,“ rekla je višestruka prvakinja Hrvatske u triatlonu i duatlonu Marija Lukina.

Marija je nositeljica našeg kluba i uzor našim sportašima. Veseli nas budućnost i novi rezultati. Mi, kao klub borimo se s financijama koje ne mogu pratiti Mariju pa hvala županu na pomoći koju smo danas dogovorili, a koja uvelike pomaže nađem klubu“, istaknuo je tajnik Triatlon kluba Rudolf Perešin Matija Lukina, koji je i sam postigao izvanredne rezultate u triatlonu.

Na prijmu su sudjelovali i pročelnik Upravno odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec ta pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec

 


Fotogalerija