Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. svibnja 2016.

KLASA: 007-02/16-01/13
URBROJ: 2140/01-02-16-3
Krapina, 12. veljače 2016.

Temeljem članka 32. Statuta Krapinsko-zagorske županije (Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije, broj: 13/01., 5/06., 14/09., 11/13. i 26/13. – pročišćeni tekst), župan objavljuje

JAVNI POZIV
ZA DODJELU TROGODIŠNJE FINANCIJSKE POTPORE ZA PROGRAM CENTRA ZA MLADE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

 

(1) Krapinsko-zagorska županija poziva udruge mladih i udruge koje su programski usmjerene na rad s mladima da se prijave za dodjelu financijske potpore za provedbu programa centra za mlade Krapinsko-zagorske županije putem ovog Javnog poziva za dodjelu trogodišnje financijske potpore za program centra za mlade Krapinsko-zagorske županije (dalje u teksu: Javni poziv).
(2) Sukladno ovom Javnom pozivu, udruge mogu prijaviti program u prioritetnom području „briga o djeci i mladima“.
(3) Udruge mogu prijaviti program koji doprinosi osnaživanju organizacija civilnog društva u pružanju usluga namijenjenih mladima u zajednici za sljedeće aktivnosti:

  • pružanje usluga informiranja i savjetovanja u područjima od interesa za mlade
  • organiziranje različitih oblika organiziranja informiranja mladih te informiranja i usmjeravanja u postojeće stručne službe/usluge/aktivnosti u zajednici
  • organiziranje i održavanje mrežne stranice ili portala za informiranje mladih koji pruža širok presjek informacija o mladima, za mlade i pitanja od značaja za mlade, dostupne i jednostavne za korištenje
  • poticanje i organiziranja volontiranja mladih
  • jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva koje se bave pitanjima mladih
  • različite aktivnosti promidžbe centra za mlade Krapinsko-zagorske županije
  • edukacije, posebice neformalne edukacije te promocije cjeloživotnog učenja
  • osvješćivanje i osnaživanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u pozitivnim društvenim promjenama
  • poticanje međusektorske suradnje u području brige za mlade
  • vršnjačka edukacija, prevencija vršnjačkog nasilja
  • organiziranje klubova za mlade i drugih oblika organiziranja aktivnosti slobodnog vremena mladih (dnevni boravak, organizirano slobodno vrijeme mladih, kulturna događanja)
  • rad na prevenciji ovisnosti i neprihvatljivog ponašanja
  • aktivnosti iz područja ekologije i očuvanja okoliša
  • istraživanje i analize problema i potreba mladih na području županije
  • zagovaranje potreba mladih i sudjelovanje u kreiranju javnih politika koje se tiču mladih i drugo.

(4) Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 75.000,00 kn za 2016. godinu, odnosno sveukupno 225.000,00 kn za 36 mjeseci provedbe programa.
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu nije definiran. Javnim pozivom dodjeljuje se samo 1 (jedna) potpora, u najvećem iznosu od 75.000 kn za godinu provedbe.
(5) Rok za podnošenje prijedloga programa započinje 12. veljače 2016. godine, a završava 14. ožujka 2016. godine.
(6) Udruga može prijaviti i ugovoriti samo 1 (jedan) program u okviru ovog Javnog poziva, na razdoblje od  36 mjeseci.
Prijavu programa na Javni poziv može podnijeti samo udruga koja je upisana u Registar udruga i djeluje najmanje tri godine u području u kojem prijavljuje program (zaključno s danom objave ovog Javnog poziva), koja je upisana u Registar neprofitnih organizacija i transparentno vodi financijsko poslovanje, koja je uskladila statut s odredbama Zakona o udrugama, ispunila ugovorene obveze preuzete temeljem prijašnjih ugovora o dodjeli sredstava prema davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora, ispunjava obveze plaćanja doprinosa te drugih davanja prema državnom proračunu i proračunima jedinica lokalne samouprave, udruga u kojoj kod osobe ovlaštene za zastupanje i voditelja programa nema zapreke glede kažnjavanja i kod koje nema zapreke glede kažnjavanja udruge.
(7) Kako se može ostvariti prednost u financiranju programa i tko nema pravo prijave na Javni poziv detaljno je opisano u Uputama za prijavitelje.
(8) Prijedlozi programa dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Krapinsko-zagorske županije (www.kzz.hr).
Dokumentaciju za Javni poziv treba poslati u papirnatom i elektroničkom obliku na mediju za pohranu podataka.
Prijava se šalje putem pošte, kurirske službe ili osobnom predajom u pisarnicu Krapinsko-zagorske županije na sljedeću adresu:
Krapinsko – zagorska županija
Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade
Magistratska 1
49000 Krapina
Postupak zaprimanja, otvaranja i pregleda dostavljenih prijava, procjene prijava, dostava dodatne dokumentacije, ugovaranje, donošenje odluke o dodjeli financijskih sredstava, podnošenje prigovora, postupanje s dokumentacijom detaljno su opisani u Uputama za prijavitelje.
Razmatrat će se samo programi koji su pravodobno prijavljeni, te koji u cijelosti zadovoljavaju uvjete Javnog poziva.
(9) Sva pitanja vezana uz ovaj Javni  poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, na mrežnim stranicama Krapinsko-zagorske županije http://www.kzz.hr/poziv-trogodisnja-potpora-centar-za-mlade.

Ž U P A N
Željko Kolar