Zagorje
Bajka na dlanu

„Dodjela potpora u svrhu poboljšanja smještajnih kapaciteta u agroturizmu“

Datum objave: 9. rujna 2011.

Krapinsko – zagorska županija će poticati poboljšanje smještajnih kapaciteta u agroturizmu u svrhu obogaćivanja turističke ponude Krapinsko – zagorske županije, dodjelom bespovratnih potpora prema „Pravilniku o dodjeli potpora u svrhu poboljšanja smještajnih kapaciteta u agroturizmu Krapinsko-zagorske županije“.

Cilj ove potpore je poboljšanje i povećanje smještajnih kapaciteta na području Županije što vodi povećanju prihoda i povećanju konkurentnosti turističke ponude. Posebice su u osiguranju prihoda iznimno važna turistička noćenja, jer omogućuju duži boravak gostiju na obiteljskom gospodarstvu, a najčešće su povezana i s uslugom ponude hrane na samom gospodarstvu. Time se ne povećavaju samo prihodi gospodarstva, već se znatno podiže kakvoća ponude i doživljaj boravka gostiju.

Krapinsko-zagorska županija je prepoznala agroturizam kao bitnu sastavnicu ukupnog, održivog ruralnog razvitka, jer je moguće na području Županije ponuditi široki spektar turističkih usluga, od klasičnih kao što su odmor i spavanje na gospodarstvu, ugostiteljske usluge, pa prema specifičnim kao što su jahanje i vožnja kočijom, rad na gospodarstvu, upoznavanje djece s prirodom i životinjama, poduka iz tradicijskih zanata.

S ciljem poboljšanja smještajnih kapaciteta u agroturizmu Krapinsko-zagorska županija raspisuje natječaj „Dodjela potpore u svrhu poboljšanja smještajnih kapaciteta u agroturizmu Krapinsko-zagorske županije“.

 

Tekst natječaja i obrazac za prijavu možete preuzeti ispod teksta.