Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. veljače 2011.

V. manifestacija  „Babičini kolači“

Krapinsko-zagorske županije


S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje V. manifestacije „Babičini kolači“, 5. ožujka 2011. godine.  Slijedeći dosadašnje pravilo da se manifestacija održava u mjestu odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica, ove će godine domaćin babicama i dragima gostima biti općina Radoboj iz koje dolazi Mandica Kogaj – pobjednica IV manifestacije „Babičini kolači“, a koja se održala prošle godine u Humu na Sutli. Manifestacija će se održati u sportskoj  dvorani  Osnovne škole Radoboj. Svi posjetitelji moći će kušati izložene kolače pripremljene na tradicionalan način prema originalnoj recepturi naših zagorskih babica.

Da je manifestacija „Babičini kolači“ uistinu zaživjela govore podaci o sve većem odazivu natjecateljica te velik medijski interes za ovim jedinstvenim načinom očuvanja tradicije i baštine Zagorja.

Pozivamo sve zainteresirane bake koje posjeduju tradicionalne recepte i nadasve dobru volju za pečenje kolača i sudjelovanje na ovoj manifestaciji da nam se jave najkasnije do 15. veljače 2011. godine,  na adresu : Krapinsko-zagorska županija; Upravni odjel za poljoprivredu; Magistratska 1, Krapina ili na telefon:  049/329-049.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, datum rođenja, adresu stalnog boravka, broj telefona i naziv natjecateljskog kolača s receptom.