Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. listopada 2022.

Manifestaciju su predstavili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

Zagrepčani su najbrojniji gosti u našim toplicama, restoranima i OPG-ovima i ovo je, na neki način, zahvala na turističkoj i gospodarskoj suradnji Zagreba i Krapinsko-zagorske županije“ – istaknuo je župan Željko Kolar.

Pozivam sve Zagrepčane da posjete sajam na Europskom trgu, trgu koji spaja tradiciju i modernitet, što je dobra metafora za manifestaciju „100% Zagorsko“ kojom je Zagorje zakoračilo u 21. stoljeće“ – poručio je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

100% ZAGORSKO se prvi put održava na Europskom trgu u Zagrebu, koji se nalazi odmah pokraj Trga bana Josipa Jelačića – dugogodišnjeg mjesta održavanja ove manifestacije.

„100% ZAGORSKO“ je manifestacija PRODAJNO-IZLOŽBENOG karaktera na kojoj će se izlagati poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Cilj ove manifestacije je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove.

 U ponudi će se na Europskom trgu naći zagorski proizvodi koji su zaštićeni na europskoj razini, kao i bučino ulje, med, medenjaci, zimnica,  povrće, voće,  rakije i likeri, sirevi, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, proizvodi iz tradicijskih kućnih radinosti… Ove godine u sklopu kulturno umjetničkog programa će svirati „Hands & Voice“ i Barajt band a najmlađe će zabavljati Krapinski neandertalci—Pleme spiljskog medvjeda

 Trajanje manifestacije 100% Zagorsko u Zagrebu:

u petak, 14. listopada od 08,00 do 20,00 sati,

u subotu, 15. istopada  od 08,00 do 20,00 sati.