Zagorje
Bajka na dlanu

190 godina školstva u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša u Loboru

Datum objave: 8. lipnja 2024.

Osnovna škola Franje Horvata Kiša u Loboru je u petak, 8.lipnja 2024. obilježila 190 godina postojanja. Brojne okupljene u Društvenom domu u Loboru je u ime osnivača škole, Krapinsko-zagorske županije, pozdravila zamjenica župana Jasna Petek te poručila kako ovih 190 godina svjedoči o dugoj tradiciji odgoja, obrazovanja, ali i kulturnih i društvenih događanja čitavog mjesta. “Osnovna škola Lobor je mjesto sretnog, zadovoljnog, zdravog i sigurnog odrastanja djece. Škola koja je posebno osjetljiva na različite potrebe različitih kategorija učenika”, rekla je zamjenica Petek, koja se ovom prilikom osvrnula i na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, projekt Ministarstva prema kojem sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj do lipnja 2026. trebaju ući u cjelodnevnu nastavu te na sanaciju krovišta u područnoj školi u Petrovoj Gori.

Samu  proslavu otvorila je ravnateljica škole Valerija Debeljak koja je tim povodom istaknula kako škola nije samo obrazovna ustanova, već i mjesto gdje se stvaraju uspomene, grade prijateljstva i razvijaju talenti. Okupljene je pozdravila i načelnica Općine Lobor i saborska zastupnica Ljubica Jembrih, koja je ravnateljici škole uručila bon od 3 tisuće eura te ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančica Suzana Matejaš.

Ovom prilikom u Društvenom domu održana je priredba u kojoj su sudjelovali učenici škole koji su pripremili raznovrstan scenski program u obliku igrokaza, recitacija i pjesama.

Nakon svečanosti zamjenica je razgledala izložbe koje su bile postavljene u učionicama škole, a prikazivale su razvoj škole kroz godine te radove učenika i učenica škole.


Fotogalerija