Zagorje
Bajka na dlanu

20 godina Termi Tuhelj: Ozbiljan partner koji diktira tempo i vuče druge za sobom

Datum objave: 16. lipnja 2023.

U Termama Tuhelj je u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, povodom obilježavanja 20. godina poslovanja održana konferencija za medije i panel rasprava „20 godina tradicije pravog odmora“.

Župan Željko Kolar podsjetio je da je ulaganje slovenskog partnera u Tuheljske toplice zapravo značilo spas. „U tom trenu je bio pokrenut stečajni postupak i bilo je vrlo upitno što će se dogoditi sa samim Tuheljskim toplicama, postojala je tada i varijanta da se to rascijepa na nekoliko manjih jedinica, što bi vjerojatno značilo smrt turizma ovdje u Tuheljskim toplicama. Na sreću, to se nije dogodilo, došao je ozbiljan partner, iz branše, koji je imao pozitivna iskustva kontinentalnog turizma u Sloveniji i mnoge dobre stvari koje su radili u Sloveniji prenijeli su ovdje. Ovdje su imali kvalitetnu radnu snagu i iskustvo u turizmu, jer ipak su Tuheljske toplice za vrijeme bivše Jugoslavije bile brend, kao i Krapinske toplice i Stubaki. Oni su iskoristili taj brend i s novitetima i novim ulaganjima doveli do toga da je Hotel Well već godinama proglašavan najboljim kontinentalnim hotelom u Hrvatskoj, da su tada imali najveće površine pod vanjskim bazenima, najveće tobogane, hotel sa 4 zvjezdice“ – naglasio je župan Kolar i podsjetio kako se kvaliteta destinacije postepeno dizala. „To nama u Turističkoj zajednici i Županiji daje sigurnost da ćemo ovdje i dalje imati jednog ozbiljnog partnera koji diktira tempo i vuče druge za sobom. To je ono što nam treba, jer njihove će investicije ići dalje, bez obzira da li oni prošli kroz NPO ili ne, iako bi u tom slučaju tempo bio nešto sporiji. S nestrpljenjem očekujemo rješenja i odluke od Ministarstva turizma i vjerujem da će biti razloga za veselje“ – rekao je župan Kolar.

Direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik istaknuo je da Terme ni u jednom trenutku nisu požalile  što su došle u Hrvatsku. „U prvoj godini imali smo 20 tisuća noćenja, a danas imamo preko 160 tisuća noćenja, puno kupača, posao se razvija. U tih 20 godina moram prvenstveno istaknuti zaposlenike koji jako dobro rade i zato smo danas tu gdje jesmo. Teško je izdvojiti pojedini projekt jer ih je bilo puno, no svakako je prekretnica u poslovanju bilo ulaganje u hotel Well i dizanje kvaliteta usluga na 4 zvjezdice“ – rekao je direktor Čretnik te uz postojeću bazu hotela i kampa, bazena, saune i wellnesa najavio proširenje, rekonstrukciju i modernizaciju  unutarnjih bazena Vodenog planeta, daljnju digitalizacija poslovanja, vlastitu solarnu elektranu i kotlovnica na drvnu biomasu te novi adrenalinski tobogan Tuhi Slide, kojim će već ovog ljeta pojačati atraktivnost samog vanjskog kupališta.

Direktor u Termama Olimia, koje su vlasnici Terma Tuhelj, Florian Vasle, rekao je da, što se turizma tiče, Sloveniji teže nego Hrvatskoj. „Mi imamo malo mora, tako da trebamo raditi svih 365 dana i to smo isto prenijeli u Terme Tuhelj. To je način da dođeš do uspjeha na kraju, jer ako nije popunjenost na godišnjoj razini preko 60 % teško je zaraditi. U Hrvatskoj idemo prema tome, radimo dobitak i to nam je cilj – rekao je Vasle, dodavši da je u Terme Tuhelj do sada uloženo preko 30 milijuna eura. – Vjerujem da ćemo u narednih 5 do 6 godina uložiti još oko 30 milijuna eura, a nadam se da i ćemo uspjeti dobiti novce od NPO“ – rekao je direktor Vasle.

Direktori Čretnik i Vasle su uz ovu veliku obljetnicu, u skladu s društveno odgovornim poslovanjem Termi Tuhelj, Općini Tuhelj donirali 3.000 eura za uređenje Dječjeg vrtića Potočić. Načelnik Mladen Hercigonja zahvalio je na donaciji te Termama Tuhelj čestitao 20. rođendan uz poruku da odličnu suradnju kroz Turističku zajednicu Biser Zagorja. „Raznim manifestacijama i događanjima nastojimo udariti štih prepoznatljivosti ove destinacije, također brinemo da dodatnim sadržajima u okolici unaprijedimo ovu našu destinaciju i mogu reći da dosta radimo na turističkoj infrastrukturi, izradi vidikovaca, obilježavanju turističkih i pješačkih staza“ – rekao je načelnik Hercigonja.

 


Fotogalerija