Zagorje
Bajka na dlanu

7. Sportski susreti u organizaciji Udruge HVIDR-a Krapina

Datum objave: 15. lipnja 2024.

Sportske igre hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije u organizaciji Udruge HVIDR-a Krapina održane su 15. lipnja 2024. godine kod vatrogasnog doma u Donjoj Šemnici. Brojne okupljene sudionike  pozdravio je župan Željko Kolar, koji je posebno naglasio važnost očuvanje istine o Domovinskom ratu za nove generacije. “To svatko od nas mora raditi u odgoju svoje djece, a to moraju raditi i obrazovne institucije. Nove generacije moraju znati zbog koga mogu svoju obitelj danas stvarati u miru”, istaknuo je župan Kolar.

Branitelji iz desetak udruga natjecalo se u disciplinama pikado, viseća kuglana, stolni nogomet, stolni tenis, šah i belot. Cilj sportskih susreta je ostvarenje pozitivnog psihološkog i socijalnog utjecaja na kvalitetu života ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja.

Pokrovitelji događanja su Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Krapina, JANAF i Nogometni savez Krapinsko-zagorske županije.Okupljene su pozdravili i izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Ivana Iskrić, zamjenik gradonačelnika Krapine Ivica Hršak i predsjednik Udruge HVIDRA Krapina Gabrijel Kosalec.


Fotogalerija