Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljene nove potpore za povećanje stočarske proizvodnje – župan Kolar uručio ugovore vrijedne 45.730 eura

Datum objave: 10. lipnja 2024.

Dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na županijsku potporu temeljem Natječaja za potpore za povećanje stočarske proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije održana je 10. lipnja 2024. godine na OPG-u Jadek u Zaboku.

Ugovore ukupne vrijednosti 45.730,85 eura korisnicima je uručio župan Željko Kolar, koji je istaknuo da se na natječaj mogla prijaviti kupnja minimalno 4 junice ili rasplodnog bika. „Željeli smo vratiti stoku na travnjake i da se na taj način održavaju poljoprivredne površine. Predviđena mjera je bila 33 tisuće eura, odlukom smo to digli na 45 tisuća eura, tako da su svi koji su podnijeli zahtjev dobili poticaj.  Kad gledamo od 2017.godine, dolazimo da smo poduprli kupnju 287 grla s 1,8 milijuna kuna ili 245 tisuća eura“, istaknuo je župan Kolar.

„Jako je lijepo od Županije i gospodina župana što brinu o našoj poljoprivredi, koja je mukotrpan rad od 0-24, a nama to jako dobro dođe, jako smo sretni. Nabavili smo junice koje su u drugom pašnjaku i sa time smo ponosni jer to živimo i volimo“, zahvalio je u ime korisnika potpora Petar Jadek s OPG-a Jadek te napomenuo da obitelj obrađuje 25 hektara zemlje te ima 20 grla konja, 5 krava simentalske pasmine i jednu junicu te sada i 3 junice i rasplodnog bika pasmine limousin.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić napomenula je da je visina potpore po grlu bila maksimalno 1.300 eura, odnosno najviše 6.500 eura po korisniku – maksimalno do 50 % ukupno prihvatljivih aktivnosti.

Pravo na potporu ostvarilo je deset korisnika.

Dodjeli ugovora je nazočio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.


Fotogalerija