Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljene pjesničke i likovne nagrade Antun Mihanović

Datum objave: 8. lipnja 2024.

U Klanjcu je 7. lipnja 2024. godine održana 18. dodjela Pjesničke nagrade „Antun Mihanović“ i dodjela likovnih nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Brojne okupljene u Spomen-parku znamenitih Klanjčana pozdravio je župan Željko Kolar: “Drago mi j da ste prepoznali vrijednosti koje sa sobom nose nagrade Antun Mihanović te vjerujem da ćemo kroz godine doći do toga da će sve škole s područja naše županije sudjelovati u ovom natječaju. Znamo koliko je ova tema bitna te još jednom čestitam svima koji su nagrađeni i zahvaljujem organizatorima te svim učenicima i mentorima koji su se odazvali na natječaj”, poručio je župan Kolar.

Pjesničke nagrade Antun Mihanović dodijeljene su u kategoriji srednjih škola Emi Mraz (1. mjesto), Jani Krušelj (2. mjesto) i Lari Lukić (3. mjesto), u kategoriji viših razreda osnovnih škola Patriku Krznaru (1. mjesto), Ivoni Drempetić-Hrčić (2. mjesto) i VIdu Petricu (3. mjesto), u kategoriji nižih razreda osnovnih škola Martinu Borošaku (1. mjesto), Juraju Tuđenu Curmanu (2. mjesto) te Maji Škvorc i Janku Brozu (3. mjesta), kao i u kategoriji učenika s posebnim obrazovnim potrebama Ivanu Kurelji (1. mjesto), Davoru Žiliću (2. mjesto) i Teni Bezik (3. mjesto).

Likovne nagrade uručene su u kategoriji srednjih škola Ani Galić (1. mjesto) i Kristijanu Kveštaku (2. mjesto), te u kategoriji osnovnih škola Janu Rinarelliu (1. mjesto) te Nikolini Švigir i Nini Horvatin (2. mjesta),.

Leonardu Kamenečkom dodijeljena je nagrada za grafičko rješenje Zbornika radova pristiglih na natječaj.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Antuna Mihanovića Klanjec Adrijana Čelec, dok je u dodjeli nagrada sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije i predsjednica Gradskog vijeća Klanjca Mirjana Smičić Slovenec.

Uz glazbeni i plesni program Osnovne škole Antuna Mihanovića, čitali su se nagrađeni stihovi, promoviran je Zbornik radova s ovogodišnjeg natječaja, a mogla se razgledati i i izložba likovnih radova pristiglih na natječaj koja je za ovu prigodu također postavljena u Spomen-parku znamenitih Klanjčana.

Dodjelu Pjesničke nagrade Antun Mihanović već tradicionalno organizira Gradska knjižnica „Antun Mihanović“ Klanjec uz godišnjicu rođenja autora hrvatske himne.


Fotogalerija