Zagorje
Bajka na dlanu

Dva obrta iz Krapinsko-zagorske županije primila prestižne nagrade HOK-a “Zlatne ruke”

Datum objave: 6. srpnja 2023.

Svečanom Akademijom, na kojoj su najzaslužnijim hrvatskim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša priznanja, Statua i Plaketa „Zlatne ruke“, i ove je godine tradicionalno obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore, spomen na održavanje obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, kada su hrvatski obrtnici prvi put dobili svoj zakon – Zakon o obrtu, ali i svoju Komoru.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil u svom je obraćanju čestitao dobitnicima te zahvalio hrvatskim obrtnicama i obrtnicima na hrabrosti, marljivosti i ljubavi s kojom pristupaju svojem poslu, na njihovom doprinosu očuvanju tradicije te doprinosu razvoju hrvatskog gospodarstva.

Najprestižnije priznanje Hrvatske obrtničke komore – Statua „Zlatne ruke“ s poveljom, koja se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva, ove je godine pripala petero hrvatskih obrtnica i obrtnika.

Među laureatima ove vrijedne nagrade ovom se prigodom našao Miro Čaržavec, vlasnik obrta za završne radove, proizvodnju i trgovinu „Čaržavec“ iz Velikog Trgovišća.

Dodijeljena je i Plaketa „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem koju su ove godine primili Anita i Josip Grofelnik, vlasnici obrta proizvodnje, trgovine, usluge i ugostiteljstva „Grofelnik“ iz Pregrade.

Čestitku nagrađenima uputio je i župan Željko Kolar:

„S velikim ponosom i radošću želim vam čestitati na visokom priznanju koje ste primili. Vaše „zlatne ruke“ nisu samo simbol vašeg stručnog umijeća i vještina, već i simbol neumornog rada, inovacija i kreativnosti. Kroz godine ste svojim talentom i trudom pridonijeli razvoju hrvatskog obrtništva, stvarajući ne samo iznimna djela, već i osnažujući gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije i Republike Hrvatske.

Vaša marljivost, stručnost i predanost su inspiracija svim obrtnicima i obrtnicama u Hrvatskoj. Vi ste primjer izvrsnosti i dokaz da se upornost i posvećenost uvijek isplate. Neka vas ovo priznanje dodatno motivira i potakne da nastavite svojim putem, ostavljajući trag koji će nadmašiti granice obrtništva i obogatiti našu zajednicu. Još jednom, iskrene čestitke za vaš izuzetan uspjeh. Hvala vam na svemu što ste dosad učinili za razvoj obrtništva na području Krapinsko- zagorske županije.

S najboljim željama za buduće uspjehe i mnogo sreće u svim vašim budućim poduhvatima,

župan

Željko Kolar“

 

Foto: Hok.hr