Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. svibnja 2020.

Na području Krapinsko – zagorske županije već dvanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još 2 osobe; iz Pregrade. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 101, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 37. U protekla 24 sata testirano je 114 uzoraka, od kojih su 3 negativna, dok se za još 111 čekaju rezultati nalaza. Dosad je testirano ukupno 2.144 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalaze 32 osobe.

 

Na području PU krapinsko-zagorske za vremensko razdoblje od 08. do 09. svibnja od 22,00 do 22,00 sati nije bilo dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Izvršena je 21 provjera pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije te je utvrđeno 1 kršenje mjere.

 

Dana 08./09.05.2020. godine u vremenu od 07,00 do 07,00 sati evidentirano je kršenje mjera Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH. Vezano za navedenu Odluku utvrđeno je 15 kršenja od strane građana (nisu imali propusnicu). Nije bilo evidentiranih kršenja odredbi ostalih Odluka Stožera civilne zaštite RH koje su na snazi.

 

U nastavku Vam dostavljamo i tablicu sa statističkim podacima prema jedinicama lokalne samouprave: o broju stanovnika Krapinsko-zagorske županije koji su bili evidentirani kao zaraženi koronavirusom, podatke o broju stanovnika Krapinsko-zagorske županije koji su evidentirani kao ozdravljeni, podatke o broju preminulih te broju aktivnih slučajeva.  U statistiku kontinuirano uključujemo i stanovnike Krapinsko-zagorske županije testirane izvan područja naše županije te osobe koje nisu imale pozitivan nalaz na koronavirus, no sukladno uputama, se zbog epidemiološke anmneze i kliničke slike vode kao pozitivne.