Zagorje
Bajka na dlanu

Fond solidarnosti EU – Na području županije sanirano 168 km cesta, 17 klizišta i 10 propusta

Datum objave: 30. lipnja 2023.

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, u četvrtak, 29. lipnja 2023. održana je još jedna redovita koordinacija župana Željka Kolara s gradonačelnicima i načelnicima, na temu provedbe operacije u sklopu Fonda solidarnosti Europske unije, Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije.

Razdoblje provedbe radova završava 30. lipnja 2023., što znači da svi troškovi koji su nastali do tog datuma trebaju biti plaćeni izvođačima radova, odnosno dobavljačima i pružateljima usluga. Tim povodom ukratko su predstavljeni rezultati.

Od ukupno ugovornih 34,6 milijuna eura, do sada je realizirano 32,7 milijuna eura, što znači da će za iduće razdoblje biti preneseno 2,4 milijuna eura, budući da je Vlada donijela odluku kojom se omogućava svim onim ugovorima koje imaju status „radovi u tijeku“ da se završe i nakon 30. lipnja.

„Ovaj period bio je izazovan te je to bila jedna utrka s vremenom, a ni vremenski uvjeti nam nisu išli na ruku, budući da smo u svibnju imali kišnih dana. Bez obzira na sve nedaće koje su nas pratile, danas mogu reći da smo odradili odličan posao te da je preko 93 posto lokacija realizirano, a ostatak će se prebaciti za srpanj. Zahvaljujem nadležnom županijskom upravnom odjelu na čelu s pročelnicom Vlatkom Mlakar koji je odradio lavovski posao, a posebno zahvaljujem Vladi RH i resornom ministarstvu što su omogućili da se radovi završe i nakon 30. lipnja te što to neće ići na teret jedinica lokalne odnosno regionalne samouprave“, rekao je župan Kolar.

Župan je naglasio kako su radovi sredstvima Fonda solidarnosti obuhvatili sanaciju 168 kilometara cesta, od toga 108 kilometara na području općina i gradova, 60 kilometara na području ŽUC-a te 17 klizišta i 10 propusta.


Fotogalerija