Zagorje
Bajka na dlanu

Limena glazba Prosenik proslavila 105. obljetnicu

Datum objave: 3. srpnja 2023.

Limena glazba „Prosenik“ Zabok proslavila je u subotu, 1. srpnja 2023. veliku 105. obljetnicu postojanja. Proslava, kojoj je bila nazočna zamjenica župana Jasna Petek, održana je na igralištu NK Gjalski u Gubaševu.

Povodom velikog jubileja, zamjenica župana Jasna Petek uručila je predsjedniku udrugu zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije za doprinos očuvanju tradicije. „Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih društava Krapinsko-zagorske županije obiluje brojnim sekcijama i različitim društvima koja uvelike doprinose kulturnom životu, promociji Županije i svog mjesta. 105. godišnjica jednog društva je velika obljetnica, 105 godina znači da se to društvo njegovalo iz generacije u generaciju i da se ta tradicija prenosila te je dokaz velikog entuzijazma i ljubavi svih volontera koji su ugradili djelić svog vremena i života u ovu Limenu glazbu“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Predsjednik Limene glazbe Prosenik Ivica Rožić osvrnuo se na dugu povijest udruge te je istaknuo kako udruga ima i svoju vlastitu školu gdje sviranje uče četiri učenika.

Foto: Rikard Jadan


Fotogalerija