Zagorje
Bajka na dlanu

Na 12. Kärcher Rallyju Kumrovec više kilometara i više akcije

Datum objave: 18. srpnja 2023.

Otvorene su prijave za 12. Kärcher Rally Kumrovec. Ovo međunarodno natjecanje od četvrtka, 7. do subote, 9. rujna 2023. godine organizira Auto klub Delta Sport iz Zagreba u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom te općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj. Vozit će se na području triju zagorskih općina: Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, a natjecanje će okupiti 71 posadu iz devet europskih zemalja.

Posebni pravilnik natjecanja otkriva novosti u konceptu. Kilometraža brzinskih ispita povećana je sa 75,40 na 101,96 km. U petak se nakon shakedowna neće voziti prolog na parkiralištu Termi Tuhelj. Posade će se tamo okupiti na regroupingu nakon prvog od dva prolaska novim brzinskim ispitom Tuhelj dugačkim 7,33 km. Tom prigodom bit će organiziran poseban program, a okupljeni će moći dobiti autograme vozača i suvozača.

Natjecanje se nastavlja u subotu s još devet brzinskih ispita, poznatih od ranijih godina. Brzinci Desinić, Zagorska Sela i Kumrovec vozit će se tim redoslijedom po tri puta. Između krugova predviđen je polusatni servis. Prva posada na cilju se očekuje u Muzeju Staro selo u 17 sati i 45 minuta.

Uz Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske i Otvoreno prvenstvo Zagreba, 12. Kärcher Rally Kumrovec boduje se i za Mitropa Rally Kup i Prvenstvo centralnoeuropske zone.