Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježen Dan OŠ Krapinske Toplice

Datum objave: 11. lipnja 2024.

Završna svečanost proslave Dana škole u Krapinskim Toplicama održana je 10.lipnja 2024. u Domu kulture gdje je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek ispred osnivača pozdravila okupljene sadašnje i bivše učenike i učitelje, te svima  čestitala Dan škole. Spomenula je Nacionalni plan oporavka i otpornosti, prema kojem sve osnovne škole moraju prijeći na cjelodnevnu nastavu u jednu smjenu do lipnja 2026.

Okupljene je pozdravila načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković i ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice Samson Štibohar.

OŠ Krapinske Toplice službeno je osnovana 1846. godine kada je Općina dala sagraditi školsku zgradu na zemljištu nedaleko od župne crkve. Nakon nekoliko seljenja, 1963. godine počela je izgradnja nove školske zgrade na današnjoj lokaciji u Zagrebačkoj ulici. Datum otvorenja nove zgrade – 9. lipnja 1967. godine slavi se kao Dan škole. Uz matičnu školu Krapinske Toplice danas djeluju i dvije područne škole – u Gregurovcu od 1953. godine i u Maloj Erpenji od 1954. godine.

Više o OŠ Krapinske Toplice pronađite na internetskoj stranici http://os-krapinske-toplice.skole.hr/


Fotogalerija