Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. svibnja 2015.

Europski tjedan obilježavao se diljem čitave RH, a u sklopu tjedna obilježava se i Dan Europe, dan kada je 1950. godine objavljena Schumanova deklaracija, što se smatra prijelomnim događajem u integraciji europskih država.

Radionice su održane na temu Europskog fonda za regionalni razvoj 06.05.2015. u Srednjoj školi Krapina, Mogućnosti Europskog socijalnog fonda održanoj 07.05.2015. u Galeriji Grada Zaboka i radionicu na temu Programa ruralnog razvoja za Republiku Hrvatsku održanu 08.05.2015. u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar. Sve tri radionice zajedno, pohađalo je stotinjak predstavnika jedinica lokalne samouprave, institucija, škola, udruga, opg-ova, privatnih tvrtki i ostalih zainteresiranih građana. Radionice su održali: Helena Matuša, Damir Strejček, Martina Jantol iz Zagorske razvojne agencije , a opsežan pregled natječaja i mogućnosti uz konstruktivnu raspravu dala je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

Sve predstavnike u sva tri dana u ime domaćina pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek i istaknula važnost prikupljanja novih ideja, izrade projektne dokumentacije i projektiranja u svrhu sufinanciranja projekata iz fondova EU, a zajedno sa predstavnicima Zagorske razvojne agencije ponudila pomoć Krapinsko – zagorske županije i Zagorske razvojne agencije.


Fotogalerija