Zagorje
Bajka na dlanu

Obnovljene su 52 dionice županijskih cesta, a pri kraju su i radovi u Varaždinskoj ulici u Zlataru

Datum objave: 9. srpnja 2024.

 

Župan Željko Kolar je 8. srpnja 2024. godine, zajedno s gradonačelnicom Zlatara i saborskom zastupnicom Jasenkom Auguštan Pentek, ravnateljem Županijske uprave za ceste Stjepanom Sirovcem, te članom Županijske skupštine i Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Davorom Kljakom obišao radove na županijskoj cesti 2169 koja vodi od Zlatara prema Belcu.

„Ovo je 53., od ukupno 58 dionica koju obnavljamo sredstvima iz kreditne linije koju smo počeli realizirati prošle godine.  Danas ovdje završavamo produžetak Varaždinske ulice, a onda krećemo u Lobor, te Zlatar Bistricu. Potom se vraćamo na zadnje dionice, Zabok i Sveti Križ Začretje, čime ćemo završiti ovaj financijski ciklus.  S ovih 50,2 kilometara i s onim što smo realizirali preko Fonda solidarnosti, u malo više od godinu dana će biti modernizirano 115 kilometara županijskih cesta“, istaknuo je župan Željko Kolar.

„Radovi se odvijaju na dužini od 1.040 metara, ovdje je prosječna širina ceste od 5,5 do 6 metara, dakle nešto više od 6.200 metara kvadratnih novog asfalta. Sam završetak radova se očekuje danas do kraja dana, zatim slijedi uređenje bankina i vjerujemo da će se time na ovoj dionici značajno povećati sigurnost i udobnost samog odvijanja prometa. U pravilu nakon završetka ugradnje završnog sloja asfalta, u narednih dva do tri dana se odmah pristupa izradi bankina, tako da ne protekne dugi period do kraja radova“, pojasnio je ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec istaknuvši kako je vrijednost radova otprilike 125.000 eura.

„Drago mi je da nakon završetka ove ulice krećemo u prvu fazu Martinečke ulice od Lovrečana prema Zlataru jer sam ulaz u Zlatar sigurno nije najbolje cestovno povezan, tako da vjerujem da će kroz godinu do dvije i taj ulaz biti adekvatno riješen i da ovakvim projektima poboljšavamo život stanovnika grada Zlatara, ali i svih općina i naselja koje ovuda prolaze“, rekla je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, dok je član Županijske skupštine i Upravnog vijeća ŽUC-a KZŽ Davor Kljač izrazio svoje zadovoljstvo intenzitetom radova na području čitave županije, a posebno njezinog istočnog dijela. „Bilo je neophodno da se poravna ova dionica, bankine su bile visoke pa da bude adekvatno za građane“, istaknuo je član Skupštine Kljak.

 


Fotogalerija