Zagorje
Bajka na dlanu

Obrtnici iz cijele Hrvatske na 4. Humanitarnom obrtničkom loncu u Donjoj Stubici

Datum objave: 17. lipnja 2024.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice organiziralo je u subotu, 15. lipnja 2024. Humanitarni obrtnički lonec, kojeg je posjetio župan Željko Kolar.

Projekt Humanitarni obrtnički lonec je humanitarnog karaktera kojim se prikupljaju sredstva za potrebite, a ove godine za kupnju invalidskih kolica i ostalih medicinskih pomagala nepokretnoj Gordani Sedlar. Događanje je održano u sklopu manifestacije StubicaFest, a sudjelovali su predstavnici udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, koji su predstavljali svoje regije autohtonom gastro ponudom.

“Obrtnici pokazuju da itekako razumiju ljudske sudbine, da prate što se događa u njihovoj lokalnoj zajednici i uvijek reagiraju kada je potrebno”, istaknuo je nakon obilaska župan Željko Kolar i dodao kako ga posebno veseli što neke ekipe obrtnika iz udaljenijih krajeva Hrvatske dolaze svake godine, čime pokazuju kako se dobro osjećaju ovdje u stubičkom kraju i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Gordani Sedlar je kod rođenja dijagnosticirana spastična tetraplegija zbog koje ima trajni poremećaj razvoja pokreta, a suočena je i s drugim teškoćama. Donacije u sklopu humanitarne akcije mogu se uplatiti na žiro račun kod Zagrebačke banke HR1523600001503424731,


Fotogalerija