Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. ožujka 2017.

Predsjednik Zajednice i šibensko-kninski župan Goran Pauk najprije je dao pregled svih aktivnosti Zajednice od prošle sjednice koja je održana u studenom u Vukovaru. „U protekla tri mjeseca Hrvatska zajednica županija je odradila niz sastanaka s predstavnicima državnih institucija promičući interese lokalne i regionalne samouprave i inzistirajući na rješavanju aktualnih, ali i već dugo postojećih problema.“ istaknuo je na početku predsjednik Pauk. Nadalje, naveo je kako je od aktivnosti posebno važno istaknuti sudjelovanje predstavnika Zajednice na prvoj sjednici Saborskog odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, sastanak s predsjednikom Hrvatskog sabora Božom Petrovom, kao i sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, pokretanje inicijative za više žena u lokalnoj politici, uključivanje svih županija u projekt Otvorenog proračuna, itd.

Uslijedile su točke dnevnog reda vezane uz analizu poslovanja Zajednice, kao i izvješće Nadzornog odbora za prethodnu godinu. Prihvaćena je inicijativa za osnivanje radne skupine koja bi obuhvaćala stručnjake za unutarnju reviziju. Tim bi došlo do vrijedne izmjene dobrih praksi, ali i standardizacije postupanja.

Na kraju, Zdenko Štriga iz je prezentirao projekt osnivanja Poslovnog centra u Frankfurtu koji bi olakšao razmjenu informacija i privlačenje investicija za područje jugistočne Europe, a koji bi postao europski business centar.