Zagorje
Bajka na dlanu

Održana 5. Konferencija Žene i poduzetništvo u KZŽ

Datum objave: 7. lipnja 2023.

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini je u utorak, 6. lipnja 2022. godine, održana 5. Konferencija Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Konferenciju Žene i poduzetništvo organizira tvrtka SL Krapina KONZALTING u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom te su okupljene na samom početku pozdravili župan Željko Kola i direktorica tvrtke SL KRAPINA KONZALTING Snježana Leljak.  Prisutne su pozdravili i prisutni predstavnici suorganizatora predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš te predstavnice  međunarodnih partnera: predsjednica Udruženja “Poduzetnice IN” Bosna i Hercegovina Adisa Tufo i direkorica MPI Vrelec Branka Aralica. Uz njih suorganizator konferencije je Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije te međunarodni partner iz Austrije Slo. Kor. Tur Avstrijska koroška.

Župan Željko Kolar je u svom pozdravnom govoru podsjetio da ima zamjenicu, da je od deset pročelnika u Županiji devet žena, od pet ravnatelja i direktora pet žena, u zdravstvenim ustanova od sedam ljudi na čelu su četiri žene. „Kada birate tim ljudi, uzimaš onoga tko je najbolji, tko će ti omogućiti da pobijediš i nitko ne gleda je li muško ili žensko“ – poručio je župan te dodao da je već 20-ak godina aktivni protivnik kvota. „Dok god govorimo o kvotama, nemamo do kraja posložen sustav i nemamo ravnopravnost. Osobno se borim protiv kvota i da stvorimo društvo u kojem nam te kvote ne trebaju. U javnim tvrtkama nema određivanja plaća prema tome jeste li muškarac ili žena, svi imaju isti koeficijent, ali u privatnom sektoru, u biznisu to još uvijek nije tako i to treba jasno i glasno reći, trebaju svi imati iste šanse jer kada imamo iste šanse, sa svojom ćemo kvalitetom doći do izražaja“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Okupljene je na samom kraju pozdravila i zamjenica župana Jasna Petek. “Izuzetno je važno da se vidimo, da se sastajemo i razmjenjujemo iskustva i hrabrimo međusobno. Trebamo raditi na sebi i na svom osobnom razvoju, jer sretne i zadovoljne žene su i uspješne žene” – istaknula je zamjenica Petek.

Ciljevi konferencije Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji su – poticanje na poduzetništvo žena i umrežavanje poduzetnica; poticanje konkurentnosti i izvrsnosti među poduzetnicama; prezentacija inspirativnih priča i projekata i edukacija; promocija i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena; razmjena iskustava i kreiranje novih tržišnih suradnji i prilika; poticanje na aktivnost žena na poslovima upravljanja te smanjenje marginaliziranog položaja žena u poslovnom svijetu.

Konferencija Žene i poduzetništvo je sufinancirana sredstvima Saveza Alpe Jadran.

Program konferencije Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji možete pronaći ovdje:

https://zip.slkonzalting.com/agenda-2023/


Fotogalerija